ONE IQ Routes™/XL IQ Routes™ - Zkušenosti
Re: ONE IQ Routes™/XL IQ Routes™ - Zkušenosti
vrána:dobrá rada,přesná odpověd na to co jsem se ptal já!!
----------------------------------------------------------------------
1.držák nemám na skle ale na palubce
2.parkuju v garáži
3.kupovat navi za xtisíc a kupovat si k tomu další držák min za litr se mi zdá kravina ale i tak ti děkuji za radu
----------------------------------------------------------------------
1.držák nemám na skle ale na palubce
2.parkuju v garáži
3.kupovat navi za xtisíc a kupovat si k tomu další držák min za litr se mi zdá kravina ale i tak ti děkuji za radu
Cheche, co bys čekal od ruskýho ptáka. Osobně mám nalepen na palubkce henten oný dajaký disk a přísavku držáku přisávám k němu, tudíž jde navi sundat i s držákem a vůbec by se z něj nemusela vyndavat. Akorát že používám tomtoma v PDA a držák takovej univerzální na banánu, takže i tak to jde oddělit během pikosekundy.
Ale teda jinak než řešit takovéhle problémy a strachovat se, zda se ta fórovka nerozpadne, to bych raději ten litr investoval. Jen se obávám, že držák od Broditu nebude za litr.
Divím se ale, že se zatím nikdo rozumnej neozval...
Ale teda jinak než řešit takovéhle problémy a strachovat se, zda se ta fórovka nerozpadne, to bych raději ten litr investoval. Jen se obávám, že držák od Broditu nebude za litr.
Divím se ale, že se zatím nikdo rozumnej neozval...
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
☆ Samsung Galaxy S III mini GT-I8190N ☆
☆ Lenovo IdeaTab A8-50 G3 ☆
☆ Lenovo IdeaTab A8-50 G3 ☆
-
Trochu to zde ozivim.S navigaci jsem stale spokojeny jen by se dala vycist jedna vec a to je vypocet trasy ktery "trochu" trva....266Mhz CPU je znat a i vykresleni na mape je desne pomale.Pro zrychleni vypoctu pomuze v nastaveni vypnout IQ Routes ktery mi prijde trochu zbytecny....rozdilu s/bez jsem si nevsiml a poravde ani netusim z ceho cerpa informace kdyz nemam pripojeny TMC.
Garmin nuvi 3790LMT LifeTime Update FW4.30, CN2012.20
IQ Routes nečerpá data z TMC, to je velký omyl.
IQ Routes má data ze statistických údajů o časové délce projížděné trasy, které navigace odesílá.
Více např. na stránce http://www.tomtom.com/whytomtom/subject ... =12&Lid=10
IQ Routes má data ze statistických údajů o časové délce projížděné trasy, které navigace odesílá.
Více např. na stránce http://www.tomtom.com/whytomtom/subject ... =12&Lid=10
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...
Jsi na omylu. IQ Routes nezpomaluje výpočet ani zobrazení. Data pro IQ Routes čerpá z uložených aktualizací, nebo přes RDS-TMC, které je v tvém případě vypnuté. A pokud neaktualizuješ, rozdíl nemůžeš poznat. Nejvíce zdržuje zobrazování velkého počtu BZ. S výpočtem trasy nic nenaděláš. To je spíše záležitost HW a částečně i SW. Jen pro uřesnění. IQ Routes není jen okamžitá situace na silnici. Jsou to statistická data o průjezdnosti na naplánované trase v době, kdy se tudy pohybuješ.
Dám příklad. Několikrát se mě stalo, že jsem jel z PH do Č. Budějovic. Bez RDS-TMC. Navigace naplánovala trasu a já vyrazil. Po nějaké době navigace pípla na nabídla trasu jinou, pro tuto chvíli optimálnější, ně byla ve chvíli výpočtu. Jednoduše jsem se přiblížil k okamžiku, kdy se na původní trase statisticky vyskytují dopravní problémy a navigace nabídla alternativu. Objektivně nemohu posoudit, zda její nabídka byla správná. Poslechl jsem ji, ale nevím jaká situace by mě potkala na původní trase.
Edit: Tonny byl rychlejší.
Dám příklad. Několikrát se mě stalo, že jsem jel z PH do Č. Budějovic. Bez RDS-TMC. Navigace naplánovala trasu a já vyrazil. Po nějaké době navigace pípla na nabídla trasu jinou, pro tuto chvíli optimálnější, ně byla ve chvíli výpočtu. Jednoduše jsem se přiblížil k okamžiku, kdy se na původní trase statisticky vyskytují dopravní problémy a navigace nabídla alternativu. Objektivně nemohu posoudit, zda její nabídka byla správná. Poslechl jsem ji, ale nevím jaká situace by mě potkala na původní trase.
Edit: Tonny byl rychlejší.
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
vilíku, trochu jsi mne překvapil. Upřímě, žil jsem v domění, že IQ Routes využívá pouze data získaná z map a z aktualizací přes TTHome ("statistcká" shromážděná data/informace o průjezdnosti na daném úseku silnice v závislosti na aktuálním čase a dni v týdnu) a nevyužívá data RDS/TMC. Nebo jsem špatně pochopil Tvůj příspěvek?....Data pro IQ Routes čerpá z uložených aktualizací, nebo přes RDS-TMC....
Samozřejmě, TomTom při plánování trasy využívá sanostatně jak informace jak IQ Routes (pokud je zapnuto), tak i informace ze systému TMC (opět v závislosti na nastavení navi).
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Znovu jsem si na webu TOMTOM přečetl vše dostupné o IQ Routes a opakuji, že IQ Routes nemá souvislost s RDS TMC.
Jde o dvě samostatné a na sobě dvě nezávislé navigační techniky.
Jde o dvě samostatné a na sobě dvě nezávislé navigační techniky.
zdraví Tonny,
-
Dekuji vsem pritomnym za uzitecne informace nicmene skutecne kdyz je IQ Routes deaktivovano napriklad vypocet trasy Praha-Trutnov trva pouhych 6sec. pred tim to bylo 17sec.,schvalne si zkuste v hlavni nabidce volbou "pripravit trasu" a zadejte vyse zminene,je to stejne i kdyz jsem v aute a signal GPS mam plne dostupny
Zeptam se jeste z ceho presne tedy navigace data pro funkci IQ Routes bere?,k TT Home se pripojuji kazdy tyden a aktualizuji jak QuickGPS Fix tak MapShare ale ty s tim myslim nesouvisi...stahuje TT HOME jeste dalsi data o kterych uzivatel ani nevi?
EDIT:
Co ctu zde: http://www.tomtom.com/whytomtom/subject ... =12&Lid=10 tak v kazde navigaci se ukladaji jista data se statistikami jednotlivych tras/mist,ty se po pripojeni k TT HOME odeslou do centraly TT kde je vyhodnoti,zpracuji a pote pres TT HOME odesilaji zpet k uzivatelum...chapu to spravne?
Zeptam se jeste z ceho presne tedy navigace data pro funkci IQ Routes bere?,k TT Home se pripojuji kazdy tyden a aktualizuji jak QuickGPS Fix tak MapShare ale ty s tim myslim nesouvisi...stahuje TT HOME jeste dalsi data o kterych uzivatel ani nevi?
EDIT:
Co ctu zde: http://www.tomtom.com/whytomtom/subject ... =12&Lid=10 tak v kazde navigaci se ukladaji jista data se statistikami jednotlivych tras/mist,ty se po pripojeni k TT HOME odeslou do centraly TT kde je vyhodnoti,zpracuji a pote pres TT HOME odesilaji zpet k uzivatelum...chapu to spravne?
...stahuje TT HOME jeste dalsi data o kterych uzivatel ani nevi? ...
Stahuje i odesílá, ale ne, že o tom uživatel neví. Při prvním spuštění se navigace ptá, zda uživatel souhlasí s anonymním poskytnutím dat a pokud odpovíš kladně, pak jsi zařazen do "sběru dat" IQ Route.
Stahuje i odesílá, ale ne, že o tom uživatel neví. Při prvním spuštění se navigace ptá, zda uživatel souhlasí s anonymním poskytnutím dat a pokud odpovíš kladně, pak jsi zařazen do "sběru dat" IQ Route.
zdraví Tonny,
Jo, máte oba pravdu. To RDS beru zpět.Jirásek píše: vilíku, trochu jsi mne překvapil......
Cheetah007
K aktualizaci musíš dát souhlas v nastavení TT Home. Zeptá se ti zda souhlasíš s anonymním odesíláním dat. Myslím, že hned při instalaci.
K aktualizaci musíš dát souhlas v nastavení TT Home. Zeptá se ti zda souhlasíš s anonymním odesíláním dat. Myslím, že hned při instalaci.
-
V predvolbach TT Home mam sber anonymnich stat. udaju povolen dik za vysvetleni
Souhlasím s tebou,také vyzkoušeno.Cheetah007 píše:Dekuji vsem pritomnym za uzitecne informace nicmene skutecne kdyz je IQ Routes deaktivovano napriklad vypocet trasy Praha-Trutnov trva pouhych 6sec. pred tim to bylo 17sec.,schvalne si zkuste v hlavni nabidce volbou "pripravit trasu" a zadejte vyse zminene,je to stejne i kdyz jsem v aute a signal GPS mam plne dostupny
EDIT:
Samozřejmě že výpočet trasy se zapnutým IQváčem je delší, jinak by to nebylo IQ ..... prostě jednoduše to pracuje jak psal JIRASEK s aktuálnímy dny a časem kdy zrovna plánujete trasu (tedy jedete). Jednoduše řečeno GPS ví (informace vložené od výrobce, které získává od xxxx), že v pracovní dny třeba od 8 hodin do 17 hodin je nejrychlejší trasa z BODU A do B zpomalena zácpami (třeba o 25 minut) a proto Vás pošle jinou trasou, která je pomalejší (druhá v pořadí) o proti nejrychlejší (bez IQ). Samozřejmě musí být ta pomalejší v tomto případě pomalejší maximálně o těch 25 minut Pak když pojedete tu samou večer, třeba v 19 hodin, tak už vybere tu nejrychlejší, protože IQ už tam má zpoždění 0 minut).
TomTom GO930T