Mapy ke stažení - legálně
Moderátor: freewall
Mapy ke stažení - legálně
Na serveru http://www.garminmapsearch.com/?l=cs jsou legálně ke stažení desítky uživatelských map pro Garminy.
Mapy jsou ve formátu *.img
Poradí mi někdo na oplátku, jak je nahraju do Garmina? (Mám nuvi200 a nainstalovaný MapSource)
Díky
Mapy jsou ve formátu *.img
Poradí mi někdo na oplátku, jak je nahraju do Garmina? (Mám nuvi200 a nainstalovaný MapSource)
Díky
Re: Mapy ke stažení - legálně
nemam sice nuvi200,
...ale ak v mapsource vyberies urcitu cast mapy a exportujes ju do zariadenia, je to subor .img
pozri kam (do ktorej zlozky v zariadeni) nahralo takto exportovany subor.
stiahnute .img kopiruj do tej istej zlozky.
predpokladam ale, ze to bude treba odomknut ))
...ale ak v mapsource vyberies urcitu cast mapy a exportujes ju do zariadenia, je to subor .img
pozri kam (do ktorej zlozky v zariadeni) nahralo takto exportovany subor.
stiahnute .img kopiruj do tej istej zlozky.
predpokladam ale, ze to bude treba odomknut ))
Škoda rit biť ked sa posrala. Som nesvojprávny.
Sony Ericsson XPERIA X1i
OziExplorer - Slovakia 1:50000 VKU tourist topo
iGO 8.3 - SVK
Sygic McGuider 8.06 - SVK
TomTom Navigator 7.9 - Western and Central Europe
Garmin Mobile XT - CNE NT 2010, SVK Topo
Sony Ericsson XPERIA X1i
iGO 8.3 - SVK
dalsi mapy legalne ke stazeni jsou take zde http://mapcenter.cgpsmapper.com/catalogue.php
k tvemu dotazu ja na to pouzivam program MapSetToolKit http://cypherman1.googlepages.com/
k tvemu dotazu ja na to pouzivam program MapSetToolKit http://cypherman1.googlepages.com/
Souhlas s Peppe. MapSetToolKit funguje skvele. Pouhe kopirovani souboru img do slozky Garmin nic neresi. Free mapy neni nutne odemykat. Jsou prece free.
GARMIN GPSmap 60CSx
..tak sme zase o nieco mudrejsi
Škoda rit biť ked sa posrala. Som nesvojprávny.
Sony Ericsson XPERIA X1i
iGO 8.3 - SVK
Sony Ericsson XPERIA X1i
iGO 8.3 - SVK
Zatim teda nevim jak se s tim pracuje a už u toho strácim nerva, nebyl by tu někdo kdo umí a vysvětlí mi jak se pracuje s tim Tooliktem? Děkujimbertl píše:Souhlas s Peppe. MapSetToolKit funguje skvele. Pouhe kopirovani souboru img do slozky Garmin nic neresi. Free mapy neni nutne odemykat. Jsou prece free.
Jsem na tom stejně. Stáhl jsem Cgpsmapper verze 0098 a MapSetToolKit kterej s ním má spolupracovat a nefunguje to. Až po půlhodině trápení jsem si všiml na stránkách tvůrce MapSetToolKit že tato jejich verze s Cgpsmpperem v. 0098 nefunguje!!! Jinou (starší ) verzi než 0098 jsem nenašel. Ví někdo jak na to?
Takže jsem postupoval následovně:
- archiv map jsem rozbalil do složky c:\garmin\<xxxx>, kde xxxx je příslušný název, například UMP-pcPL-ogonki. Název tohoto adresáře se najde podle údajů registračního souboru yyyy.reg, přítomného v archivu
- dvojklikne se na registrační soubor yyyy.reg. Tím se vytvoří v registrech údaje pro MapSource.
- v registrech se popřípadě upraví jméno disku nebo cesty
- při spuštění MapSource je už vidět další mapa, kterou běžným způsobem nahrajeme do navigace
- archiv map jsem rozbalil do složky c:\garmin\<xxxx>, kde xxxx je příslušný název, například UMP-pcPL-ogonki. Název tohoto adresáře se najde podle údajů registračního souboru yyyy.reg, přítomného v archivu
- dvojklikne se na registrační soubor yyyy.reg. Tím se vytvoří v registrech údaje pro MapSource.
- v registrech se popřípadě upraví jméno disku nebo cesty
- při spuštění MapSource je už vidět další mapa, kterou běžným způsobem nahrajeme do navigace
- pschonmann
Nějaké mapy pro Garmin - Též zdarma. Setříděno podle zemí. Některé obsahují i Instalator, odpadá tedy nutnost dělat s mapami brikule http://gpsfreemaps.net/garmin-mapy/ a mapy s instalátorem pro mapsource
Pokud má někdo zájem, tohle by mělo fungovat. Pozor, na vlastní odpovědnost !!!Bandaska píše:Jsem na tom stejně. Stáhl jsem Cgpsmapper verze 0098 a MapSetToolKit kterej s ním má spolupracovat a nefunguje to. Až po půlhodině trápení jsem si všiml na stránkách tvůrce MapSetToolKit že tato jejich verze s Cgpsmpperem v. 0098 nefunguje!!! Jinou (starší ) verzi než 0098 jsem nenašel. Ví někdo jak na to?
Naposledy oživil Chip.cz v 4.2.2010, 20:25
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: aby slušní lidé nedělali nic.“ Edmund Burke.
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: aby slušní lidé nedělali nic.“ Edmund Burke.