.ov2 do .csv a úprava v Excelu
.ov2 do .csv a úprava v Excelu
V PoiEdit(3,8) pomocí BatchConvert si převedu soubor .ov2 na .csv(Navman Comma Separated). Pak ten .csv otevřu v Excelu (200š, SP1) doplním mezi ty úvozovky název toho POI, chci nechal uložit ale dovím se, že "Sešit .csv může obsahovat které nejsou kompatibilní s CSV (MS DOS). Chcete zachovat sešit v tomto formátu?" Dám, že ANO a soubor se uloží.
Když ho chci ale PoiEditem převézt do .ov2 tak se dovím
An error occured during conversion:
3 to 3 values expect to line 2
Do you want t continue the conversion?
dám YES
a Batch conversion complete
A soubor nikde, stejný průběh má i situace, kdy zruším v Excelu ty změny co jsem udělal a stejně se nedá ten csv převézt zpět do ov2
Jak to děláte vy?? Kde je zakopaný pes ??
Když ho chci ale PoiEditem převézt do .ov2 tak se dovím
An error occured during conversion:
3 to 3 values expect to line 2
Do you want t continue the conversion?
dám YES
a Batch conversion complete
A soubor nikde, stejný průběh má i situace, kdy zruším v Excelu ty změny co jsem udělal a stejně se nedá ten csv převézt zpět do ov2
Jak to děláte vy?? Kde je zakopaný pes ??
Acer n35, Hi-speed 1GB, Case Logic
Ja osobne si to delam ve starem dosovem FANDu, kde neni prolem si udelat exporty do excelu (CSV) ani PoiEditu (ASC).
Schvalne jsem to zkousel, a kdyz ulozim z PoiEditu do CSV a hned se pokusim nacist, hlasi PoiEdit chybu.
Jinak samozrejme na editaci je nejlepsi nejaky editor, ktery nic nepridava, doporucuji freeware www.pspad.com v cz verzi.
Nemam ted moc casu se divat jak z PoiEditu do Excelu a zpet. Problem bude v tom Excelu, ktery tam pridava nejake uvozovky apod.
Podle mne reseni je misto excelu pouzit PSPAD, z PoiEditu ulozit jako Generic Ascii, zeditovat v PsPAdu a nacist do PoiEditu a ulozit jako ov2
Schvalne jsem to zkousel, a kdyz ulozim z PoiEditu do CSV a hned se pokusim nacist, hlasi PoiEdit chybu.
Jinak samozrejme na editaci je nejlepsi nejaky editor, ktery nic nepridava, doporucuji freeware www.pspad.com v cz verzi.
Nemam ted moc casu se divat jak z PoiEditu do Excelu a zpet. Problem bude v tom Excelu, ktery tam pridava nejake uvozovky apod.
Podle mne reseni je misto excelu pouzit PSPAD, z PoiEditu ulozit jako Generic Ascii, zeditovat v PsPAdu a nacist do PoiEditu a ulozit jako ov2
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
Pripravil jsem vzorovy sesit XLS z kterehe lze provest export (respektive kopirovani) do poznamkoveho bloku a ulozeni ve formatu ASC, ktery pak lze bez problemu nacist do PoiEditu.
Samozrejme je to jenom vzor, je tam uvedena i napoveda a postup, takze pripadne si to musite upravit pro vlastni potreby.
najdete jej na http://www.pcmzdy.cz/temp/VZOR_POI.xls
EDIT 18.3 - uz jsem ho z webu stahnul, pokud by ho nekdo chtel poslu mailem
Samozrejme je to jenom vzor, je tam uvedena i napoveda a postup, takze pripadne si to musite upravit pro vlastni potreby.
najdete jej na http://www.pcmzdy.cz/temp/VZOR_POI.xls
EDIT 18.3 - uz jsem ho z webu stahnul, pokud by ho nekdo chtel poslu mailem
Naposledy upravil(a) MilanSu dne 19.3.2006, 0:38, celkem upraveno 1 x.
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
Tvorba OV2 z Excelu
Ahoj. Dělám si vlastní kategorii BZ. Eviduji si body v Excelu a pak exportuji do CSV pomocí makra. Soubor CSV otevřu v PoiEditu a generuji OV2. Udělal jsem si k tomu i ikonu. Vlastní OV2 funguje v TomTomu jak má. Přemýšlel jsem, že to už je krok k generování soubory OV2 přímo v Excelu pomocí maker, ale neznáte datovou strukturu souboru OV2. Ušetřil by se tím krok generování v PoiEdtu a vznikl by tak docela šikovný nástroj.
Připravuji kategorii BZ místa z knih Toulavá kamera 1,2
Ja zase resim jak zde z POI stahnout OV2 Geocachingu a pak v EXCELU vymazat filtrem vsechne cache ktere jsou jine nez tradicni. Delam tom pres ASC ale vzdy rodim u tech uvozovek atd. Navic me to nekdy zkrati nazvy popisku. Pokud nekdo pouziva lepsi postup necht da vedet.
YAKUMO Delta 300 GPS --->YAKUMO Delta X ---> MIO P550m ---> Mio Explora K70
TT 7 (do auta), SmartMaps (na kolo či pěšky), GCzII (Geocaching)
TT 7 (do auta), SmartMaps (na kolo či pěšky), GCzII (Geocaching)
Re: Tvorba OV2 z Excelu
Petvo píše: Ahoj. Dělám si vlastní kategorii BZ. Eviduji si body v Excelu a pak exportuji do CSV pomocí makra. Soubor CSV otevřu v PoiEditu a generuji OV2. Udělal jsem si k tomu i ikonu. Vlastní OV2 funguje v TomTomu jak má. Přemýšlel jsem, že to už je krok k generování soubory OV2 přímo v Excelu pomocí maker, ale neznáte datovou strukturu souboru OV2. Ušetřil by se tím krok generování v PoiEdtu a vznikl by tak docela šikovný nástroj.
Struktura .ov2 je v přiloženém Excelu, snad se mi podaří připojit
- Přílohy
-
- Anal
- (19.5 KiB) Staženo 1382 x