Mám Nuvi 250, nová, ofic. koupě v CR s CD a registr. kodem. V Mapsource 6.12 jde aktivovat i přenést Topo2, úplně stejným způsobem (tj. tou dementní kombinací 2 jiných kódů na webu ) nelze aktivovat Atlas 7 NV. Pomůže jiné PC ? aktualizace Mapsource ?, stažení jiné verze Atlasu ? Hledal jsem, nenašel, díky.
Pochybuji hlavně o Mapsource, v každém PC se chová trochu jinak, bez admin práv se nechová vůbec ...
Nestačilo by nainstalované mapy přenést do nějakého adresáře v přístroji nebo na kartě ?
P.S. navigaci jsem dostal za úkol rozchodit pro babičku, že to nedokážu nainstalovat za celý den, to jsem fakt nečekal.
Atlas7NV - nuvi250 - nejde odemknout
Moderátor: freewall
Re: Atlas7NV - nuvi250 - nejde odemknout
Poslouchej Pantníku, nejsi ty ještě Patníček? Uvažuji, jak stará, resp. mladá babička může používat navigaci...
Promiň. Nuvi250 nemám, ale když jsem se podíval na nabídky, dočetl jsem se toto:
V ceně: Přednahraná mapa západní a východní Evropy, včetně České republiky v paměti přístroje, mapa České republiky navíc na CD ROM....
Tyto mapy jsou v ceně a kód se vztahuje pouze k mapě TOPO Czech. Ostatní jsou předinstalované. Každá další mapa se musí koupit a k ní se také dostane nový, jiný odemykací kód. Tak jsem to alespoň pochopil já.
Promiň. Nuvi250 nemám, ale když jsem se podíval na nabídky, dočetl jsem se toto:
V ceně: Přednahraná mapa západní a východní Evropy, včetně České republiky v paměti přístroje, mapa České republiky navíc na CD ROM....
Tyto mapy jsou v ceně a kód se vztahuje pouze k mapě TOPO Czech. Ostatní jsou předinstalované. Každá další mapa se musí koupit a k ní se také dostane nový, jiný odemykací kód. Tak jsem to alespoň pochopil já.
GARMIN nüvi 670
Mapy České republiky na CD jsou 2 - Topo2 + Atlas7. Na krabici se skví nápis - doslova:
Kromě toho v Garminu samotném byla mapa Evropy a nějaká jednodušší ČR, zapomněl jsem označení, která po přetažení TOPO2 zmizela, takže asi byla na SD kartě. Mimochodem přístroj s firmwarem 3 ... cz viděl Evropskou mapu 2x a odmítal vypočítat delší trasy než 300 km ( nedostatek paměti, přestože byla zaškrtlá jen 1 mapa ). Až po upgradu na firmware 4... se začal chovat (doufám) normálně. Tož kupovali jsme jednoduchý značkový přístroj s dobrým mapovým vybavením, se kterým nebudou problémy.
Jenže mapa Atlas 7 na CD - podle mě v rozporu s nápisem na krabici - není použitelná, nejde odemknout.GARMIN TOPO CZECH 2, ATLAS CZECH 7 registrační kód mapy : .... tento kód Vás upravňuje k používání turistické mapy ČR TOPO Czech a silniční mapy ATLAS CZECH. Mapy zaregistrujete zadáním kódu na www. garmin.cz/unlock.
Kromě toho v Garminu samotném byla mapa Evropy a nějaká jednodušší ČR, zapomněl jsem označení, která po přetažení TOPO2 zmizela, takže asi byla na SD kartě. Mimochodem přístroj s firmwarem 3 ... cz viděl Evropskou mapu 2x a odmítal vypočítat delší trasy než 300 km ( nedostatek paměti, přestože byla zaškrtlá jen 1 mapa ). Až po upgradu na firmware 4... se začal chovat (doufám) normálně. Tož kupovali jsme jednoduchý značkový přístroj s dobrým mapovým vybavením, se kterým nebudou problémy.
doporučuji tento článek - vše podrobně popsáno včetně asi i chyby, které jste se dopustil.
http://www.path.cz/forum/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
http://www.path.cz/forum/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
Díky za odkaz - konečně vím kde je která mapa. Ale chyba v instalaci Atlasu bude asi u Picodasů.
s kodem neporadím - první GPS co jsem instaloval měla přibalen jeden kod a na webu to vygenerovalo 2 klíče, pro Topo a pro Autoatlas.
Druhá GPS co jsem instaloval neměla žádný kod - klíče mi web vygeneroval na základě seriového čísla GPS.
(U obou jsem pak instaloval CNE2008 na PC tak, že jem zadal, že klíč si to má vzít z GPS.)
Málo paměti na výpočet - je potřeba z GPS odmazat zbytečnosti - čínštinu atd .... myslím, že někde na path.cz se to řešilo
Druhá GPS co jsem instaloval neměla žádný kod - klíče mi web vygeneroval na základě seriového čísla GPS.
(U obou jsem pak instaloval CNE2008 na PC tak, že jem zadal, že klíč si to má vzít z GPS.)
Málo paměti na výpočet - je potřeba z GPS odmazat zbytečnosti - čínštinu atd .... myslím, že někde na path.cz se to řešilo