Navigace pro Garmin - TOPO Czech v.1
Moderátor: freewall
Navigace pro Garmin - TOPO Czech v.1
Zakoupil jsem pro svého námořního Garmina GPSmap 276C novinku od Picodas Praha, TOPO Czech v.1. Jede v prostředí MapSource. Né že bych chtěl konkurovat TomTomovi, ale tento se přeci jen pro chození po přírodě tolik nehodí. Navíc cena 1990,- Kč je zanedbatelná.
Pokud si ji také někdo pořídí, přivítal bych výměnu zkušeností. Třeba ohledně plánování tras. Nějak to nemůžu naučit chodit po značených lesních cestách. I když mám nadefinovanou pěší chůzi, žádné zakázané cesty, když má jen trochu příležitost, mrskne mě na silnici. Přesto, že to je oklika.
Pokud si ji také někdo pořídí, přivítal bych výměnu zkušeností. Třeba ohledně plánování tras. Nějak to nemůžu naučit chodit po značených lesních cestách. I když mám nadefinovanou pěší chůzi, žádné zakázané cesty, když má jen trochu příležitost, mrskne mě na silnici. Přesto, že to je oklika.
GARMIN nüvi 670
Re: Navigace pro Garmin - TOPO Czech v.1
Bohuzel TOPO CZECH v soucasne verzi 1 umi routovat pouze po silnicich a ulicich
Edit by Admin
Edit by Admin
- libor_m
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A je to tady, já Ti to říkal, Baharisi, že to nebude mít u cest vektory. Škoda, jinak super mapa ...
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
No, co se dá dělat.
Ale jo. Pěší trasy naštěstí nejsou tak dlouhé. Přepl jsem to do námořního módu, spojil start s cílem a během pár minut naplánoval asi 25 km po pěšinách na Vysočině. V PC to jde velmi rychle. A o víkendu to vyzkouším...
Ale jo. Pěší trasy naštěstí nejsou tak dlouhé. Přepl jsem to do námořního módu, spojil start s cílem a během pár minut naplánoval asi 25 km po pěšinách na Vysočině. V PC to jde velmi rychle. A o víkendu to vyzkouším...
- Přílohy
-
- Strz-Zubri.jpg (291.72 KiB) Zobrazeno 11716 x
GARMIN nüvi 670
A proč přepínat do námořního módu? Tohle jde přece bezproblémů pomocí offroad navigace (česky to je tuším mimo silnice). Stačí naházet waypointy a je to. Ukazuje to azimut od bodu k bodu a vzdálenost k dalšímu. Takhle jezdíme na motorkách offroad v zemích, kde žádné mapy nejsou a máme waypointy třeba po 10km a jde to...
Nějak jsem to moc nezkoušel, primárně ji používám na to moře. Do přírody 1x-2x za rok.
Podstatné pro mě je, že to neumí routovat po lesních cestách a turistických značkách. Jestli zapnu námořní mód, nebo offroad je myslím jedno. Předpokládám, že se to chová stejně. Jak píšeš, nasázím wayponty a jdu od jednoho k druhému, nebo alespoň k němu vidím směr.
Podstatné pro mě je, že to neumí routovat po lesních cestách a turistických značkách. Jestli zapnu námořní mód, nebo offroad je myslím jedno. Předpokládám, že se to chová stejně. Jak píšeš, nasázím wayponty a jdu od jednoho k druhému, nebo alespoň k němu vidím směr.
GARMIN nüvi 670
Hlásím novou verzi TOPO Czech v1.20 ke stažení
http://www.garmin.cz/index.php?category ... 16#upgrade
na stránce dole v pravo najdete odkaz soubory ke stažení (175MB), pozor odkaz nefunguje ve Firefoxu, zde nutno použít IE.
Jak píše freewall - Slouzime lidu
http://www.garmin.cz/index.php?category ... 16#upgrade
na stránce dole v pravo najdete odkaz soubory ke stažení (175MB), pozor odkaz nefunguje ve Firefoxu, zde nutno použít IE.
Jak píše freewall - Slouzime lidu
Garmin nüvi 3790T LIFETIME
Sice v1 nemam, uvazuji o tehle mape, o atualizaci jsem uz i cetl nejake hodnoceni (myslim v navigovat.cz), clovece, nasli tam nejake chybicky.... nasli, resp. nenasli - nejake vodni toky (ztratily se) oproti verzi v1 - tady prosim : http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/A ... 3&CAI=2158
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
Už jsem podle v1.20 dnes najel cca 500km a zatím myslím, že dobrý. Turistickou část než odzkouším, tak to bude chvíli trvat
No pochopil jsem z recenze, ze zaklad je prebran z Atlas 10Rv6, tak je silnicni sit velmi dobra, akorat mi pripada nejak uhozene jezdit treba na kole po lese s c510dx
Sygic, TT One mobile
No, kdybych to měl okomentovat po svém, tak bych řekl, že došlo ke sloučení 2 mapových produktů: TOPO Czech a Atlas 10Rv6 do jednoho.
Já jsem taky vyzkoušel novou TOPO Czech v.1.20 a připadá mi že je tam na mě moc informací. Byl jsem teď zvyklý jezdit podle atlasu CR10R, kde byly jen silnice. Ale zvyknu si
Baharis píše: ...ohledně plánování tras. Nějak to nemůžu naučit chodit po značených lesních cestách...
Já si myslím tohle: buďme rádi, že nová česká TOPO mapa nedosáhla "kvalit" nové slovenské TOPO mapy. Ta routuje skutečně po turistických cestách - ale JENOM po turistických cestách a to ještě navíc tak, že oproti jejím trasám je paragraf nejkratší vzdáleností mezi dvěma body .
Pro názornost uvedu dva příklady:
Příklad 1: Cestu ze Žiliny do Terchové (cca 23 km) naplánuje SlovakiaTOPO v2.0 na cca 166 km - viz obrázek
Příklad 2: Kdyby někdo namítal, že to bylo příliš složité a "neturistické" (ale nezapomínejte na nás bikery !!), tak zvolím jednodušší a notoricky známý příklad - je pozdní odpoledne a potřebuji dojít ze Starého Smokovce do Tatranské Lomnice (cca 5 km) - příjemná večerní procházka. SlovakiaTOPO v2.0 mě však pošle přes Hrebienok a Studenou dolinu (cca 12 km, a to neuvažuji převýšení) - to už je docela slušný výšlap a pro mnohé i celodenní tůra - viz obrázek
Já to považuji přinejmenším za uhozené, takže ještě jednou:
ZAPLAŤPÁNBŮ, ŽE ČESKÁ TOPO MAPA ROUTUJE TAK, JAK ROUTUJE !!!
Je pravda, že TOPO nenaviguje po turistických cestách, po cyklotrasách, chodce nepustí do jednosměrky atd ... ani ve verzi 2, v map.odd. fi Picodas tvrdili, že se na to podívají, třeba brzy zaktualizují, je to dost škoda, protože to jinak vypadá velmi dobře.
Již 2 roky používám Topo 50 v navigaci e-Trex Legend a předpokládám, že to routování je i u nové mapy podobné. Topo 50 routuje jen po cyklostezkách a to ještě takovým způsobem, že navádí na poměrně velmi vzdálené body, takže se mi už několikrát stalo, že jsem na špatně přehledném a špatně značeném místě přehlédnul odbočku a zabloudil. Navigace prostě ukazuje třeba na 800 m vzdálený bod, ale mezi tím je řada zatáček a křižovatek. Je to něco zcela jiného než routing u autonavigace. V některých situacích je to prostě k ničemu.
Dělám to podobně jako Baharis, tedy tak, že si v MapSource předem vyťukám spoustu waypointů na plánované trase (tedy všechny zatáčky, odbočky atd.), mám vypnutý routing a Legend mě vede bod po bodu po celé trase. Prakticky nepoužívám zobrazení mapy a jedu nebo jdu jen podle navigační šipky. Když si s tím dám tu práci a pečlivě trasu naplánuji pak mě perfektně provede každou zatáčkou, odbočkou a po každé lesní cestě.
Tohle je ale třeba udělat doma s počítačem.
Dělám to podobně jako Baharis, tedy tak, že si v MapSource předem vyťukám spoustu waypointů na plánované trase (tedy všechny zatáčky, odbočky atd.), mám vypnutý routing a Legend mě vede bod po bodu po celé trase. Prakticky nepoužívám zobrazení mapy a jedu nebo jdu jen podle navigační šipky. Když si s tím dám tu práci a pečlivě trasu naplánuji pak mě perfektně provede každou zatáčkou, odbočkou a po každé lesní cestě.
Tohle je ale třeba udělat doma s počítačem.