jak zálohovat vlastní paměť pna- bez sd karty?
jak zálohovat vlastní paměť pna- bez sd karty?
Zdravím
Z nadpisu patrno o co jde. Fresh mě bez karty zálohu nenabídne.
Díky
Hledal jsem -jak ve foru, tak ve vědomostní databázi...
Z nadpisu patrno o co jde. Fresh mě bez karty zálohu nenabídne.
Díky
Hledal jsem -jak ve foru, tak ve vědomostní databázi...
2110max- origo soft 4310
Re: jak zálohovat vlastní paměť pna- bez sd karty?
nelze editovat- doplnění
PNA se mě v pc neukáže jako disk. WIN7 home 64 nenainstalovalo zařízení- zase to vidí jen kartu. Bez karty jen neznémé zařízení, bez možností.
PNA se mě v pc neukáže jako disk. WIN7 home 64 nenainstalovalo zařízení- zase to vidí jen kartu. Bez karty jen neznémé zařízení, bez možností.
2110max- origo soft 4310
Pro vytvoření zálohy interní paměti i karty lze použít NavigonFresh ale stačí i prosté překopírování obsahu navigace. Podmínkou je v obou případech, že interní paměť i karta jsou vidět jako další disky. To, že ji win7 "nevidí" může být způsobeno vyvaklaným konektorem, poškozeným kabelem nebo nějakým problémem v PC případně v navigaci. Taky vadí různé USB huby. Takže vyzkoušej jiný kabel, jiný konektor, jiný počítač.
UŽ KDYŽ JSME NAVI KOUPILI, BYLA V PC VIDĚT POUZE KARTA.
Takže si nemyslím, že by byla chyba v kabelu, případně v pc. Fresh navíc reaguje na sd kartu ve čtečce, takže mě připadá, že pna jako taková ho nezajímá. Maximálně, že by přišla aktualizace softu v rámci WinCE, kde by to asi hlásilo chybu a bylo by nutno připojit kompletní přístroj.
Ale testnu to...
Takže si nemyslím, že by byla chyba v kabelu, případně v pc. Fresh navíc reaguje na sd kartu ve čtečce, takže mě připadá, že pna jako taková ho nezajímá. Maximálně, že by přišla aktualizace softu v rámci WinCE, kde by to asi hlásilo chybu a bylo by nutno připojit kompletní přístroj.
Ale testnu to...
2110max- origo soft 4310
Asi bude nutné PNA "odemknout" a pak kopírovat vnitřní paměť na kartu a pak z karty do PC. Aspoň u 8110 se nějaký program typu ActiveSync nechytá, vnitřní paměť z PC není vidět, jen to co je na kartě.
No právě. Chci přístroj odemknout, ale nerad bych pokusy s unlocky znefunkčil přístroj. Už jsem si s tím užil svoje z jiných, než unlock důvodů. Tehdy pomohla právě záloha, ikdyž se nakonec ukázalo, že ani Fresh nezálohuje vše z karty, kde je pro mojí navi "asi" uložen celý Navigon software.
Jiné počítače s jinými kabely- výsledek stejný- bez sd karty- nic
Jiné počítače s jinými kabely- výsledek stejný- bez sd karty- nic
2110max- origo soft 4310
Nevšiml jsem si, že se jedná o N2110. Tento starší typ neznám. Podle specifikací má jen malou interní paměť. Celý navigační SW je tedy na kartě a v interní paměti je jen systém. Ten nejde jednoduše zálohovat u žádné navigace. Možná by šlo použít program NDump. Minimálně u vyšších typů je to zbytečné, systém se obnovuje HW resetem. Jestli se nepletu, tak i upgread na 4310 provádí přeinstalaci systému.
Co se týká unlocků pro Navigony, tak ve svém unlocku jsem napsal dost podrobný popis
Co se týká unlocků pro Navigony, tak ve svém unlocku jsem napsal dost podrobný popis
Kód: Vybrat vše
http://www.ulozto.cz/10724470/mnunlockpw27-rar
Podpis jsem editoval 2 dny zpětně- proto je to novinka.
Díky za tip, ale asi Ndump nebudu zkoušet. Sosnul jsem odkaz a i jinde jsem si něco našel.
Zálohu sd karty mám, takže se do toho asi vrhnu takhle.
Díky
Díky za tip, ale asi Ndump nebudu zkoušet. Sosnul jsem odkaz a i jinde jsem si něco našel.
Zálohu sd karty mám, takže se do toho asi vrhnu takhle.
Díky
2110max- origo soft 4310