Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Vše o opravách a sdílení map: TomTom MapShare

Moderátor: imaster

Odpovědět
djdekl
Příspěvky: 32
Registrován: 28.2.2009, 8:09

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38953Příspěvek djdekl

Jakou používat mapu (Central Europe, Eastern Europe apod), aby tam bylo nejvíce oprav MapShare? Do které zadává nejvíce lidí opravy v CZ ?? :zamysl:
TomTom GO750
Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38954Příspěvek Tonny

Na tohle asi neodpoví nikdo - vzhledem k tomu, jak má TomTom MapShare nastaveno, tak se nedá zjistit prakticky nic. Domnívám se, že mají nějakou "vrstvu", kam se data z MapShare ukládají a pak je dle neznámého algoritmu posílají do navigací.
Už od vzniku MapShare se zde vedou mimo jiné debaty o počtu lidí, kteří musí zadat opravu, aby se promítla. Helpdesk TomTomu to neví /nechce, nesmí vědět - publikovat /vyber si sám// a další problém je v tom, že když dojde nová verze mapy, tak se zadané opravy stejně smažou /pokud tedy nejsou součástí dané aktualizace/.
Už více lidí zde došlo v dlouhodobém kontextu na to, že MapShare je více marketingový tah než to, co by aktuálně, rychle a operativně řešilo opravy map. Ve větší míře slouží TomTomu, aby v dlouhodobém kontextu měli "jakžtakž" aktualizovaná data pro úpravy map.
Doposud nikdy technická podpora TomTomu na konkretní dotazy ohledně algoritmů či způsobu zpracování těchto dat neodpověděla, případně došlo k mlžení, nebo odkazu na to, že z Holandska data pro odpověď nemají.
Krátce - co si neopravíš sám, to nemáš a pokud ano, pak je to velká souhra šťastných náhod.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38958Příspěvek Gumídek

A to právě také není pravda, že se smažou opravy. Nesmažou, naopak částečně zůstanou. Smažou se ve chvíli, kdy z nějakého záhadného důvodu změníš celý NC. Pokud jen přes TTHome stáhneš mapu a necháš TTHome, aby ti ji nainstalovalo do přístroje, a nekopíruješ ji tam sám ručně, tak ti zůstávají částečně opravy stažené a nebo tebou zadávané. Já už jsem si to vyzkoušel. Zůstanou ti všechny, které jsi zadal ty, a ty ostatní jen částečně....Ale ať je to jak je to, stejně to TT u mne vyhrává. Je jednoduše ovladatelný, stačíš si místo, kam chceš navigovat naklepat i za jízdy a jedeš...Vyzkoušel jsem si pár ostatních navigací(abych se zase nemusel s někým hádat, tak nebudu uvádět konkrétní značky), a pořád to vyhrává TT. Sice MapShare nemá tak úplně průhledné, ale má aspoň něco, že si můžeš opravovat chyby v mapě. Aspoň nějaké...
Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38959Příspěvek Tonny

Gumajzi, nebudu se s tebou přít, ty máš svou pravdu. Vidíš to ze svého pohledu, z tvé formulace úplně čiší kladný názor na TomTom.
To nevytýkám, pouze konstatuji - také jsem byl podobně "kladně" naladěný pro TomTom poměrně ještě nedávno. Názor jsem sice nerad, ale přeci jen postupně změnil.

Na jednu stranu píšeš , že při nahraní nových map to opravy zanechává. Možná některé. Moje zkušenost, popisovaná opakovaně na tomto foru poprvé už před řadou měsíců je, že veškerá omezení rychlosti /máš v Hodoníně na Žižkově ulici Padesátku??? - zadáváno snad 10x , vždy po aktualizaci mapy, poprvé v roce 2007 na podzim/, která jsem přes MapShare zadával se při řádných aktualizacích nové verze mapy přes TOMTOMHOME ztratily, stejně tak v oblasti Strážnice statut silnic, kdy byly k navigování použity polní cesty /popisováno mnou před dvěma lety při uzavírce obce Strážnice/.
Podobně bych mohl uvádět vloni nepřenesení jednosměrek v oblasti Brandlova, Nádražní řádek v Hodoníně /přes dvě aktualizace, také na tomto foru uvedeno/.
Atd. atd - v poslední době např. zmiňované navcore 8.010, když už je dávno venku devítková řada. opět atd.

Ty sám píšeš, cituji: "MapShare nemá tak úplně průhledné", stejně tak nemá průhledné technologie IQ Routes, stejně tak různé chyby, kdy mi to 2 dny po stažení předplacené aktualizace nabídlo nákup "nových map", protože mé jsou údajně zastaralé - přitom mi ještě jednu aktualizaci Tomíci dluží /měla by být na podzim/. Od té doby nevidím, kolik mám staženo oprav, ale mám si za 6,95 Euro za čtvrletí koupit nové mapy...
Nebo navigování, popisované cca 14 dnů zpět, kdy mne do HORNÍ BEČVY táhne 232 km přes Brno, když se to sjet o 90 km kratší trasou , jen o 12 minut déle, opět atd.atd.

Neberu ti tvůj názor na TomToma, sám jsem byl donedávna podobně z TomToma nadšený a ještě před rokem jsem podobně vehementně jako ty tuto navigaci doporučoval, podporoval a chválil.

Dnes nemám odvahu ji někomu doporučit, zvláště ne lidem, kteří čekají více než pouhé navigování z místa na místo.
Mé nadšení postupně opadalo, a vše vyvrcholilo tím, když 3 roky stará navigace s novými mapami, vše legálně a přes TOMTOMHOME ZTRATILA PODPORU VÝROBCE /vic navcore/.

Nic ve zlém, ty máš svou pravdu, já také - jen se na to dívám z jiného úhlu.

Nejsem ochoten investovat do vyšších typů navigace v ceně 7 000,- a více. Také bych mohl za 3 roky zkonstatovat, že je zrušena podpora a zase dát prachy za novou?
Má navigace je plně funkční a rozhodně si nemyslím, že je po 3 letech na odpis - jde jen o to, že mi výrobce nenabízí nové navcore, které by drželo krok se současnými trendy.
A vo tomto to je.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

vesely6510
Příspěvky: 3
Registrován: 18.7.2010, 6:52

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38960Příspěvek vesely6510

Pre Jiraska mam noname s IGO.
Tonny mas pravdu s TomTom,rozhodne sa takto nechova firma,ktorej by zalezalo na zakaznikoch.Hlavne ze predali a potom na teba s**u.S tym suvisi aj spominana mala pamat(to bol tiez jeden z dovodov preco som nesiel do TT,tusil som problemy do buducnosti) a ako sa zachovala firma,riesenie hodila na zakaznika,nech si na hraniciach cez NT prehadzuje regiony,svinstvo.
Slusna firma by mala niekolno rieseni:
1.Stiahnutie predmetnych navi na vlastne naklady a vymenu 2 GB pamete za min.4GB.
2.Ryraznu zlavu resp.updat map na 1-2 roky zadarmo.
3.Upravit mapy tak,aby si klient mohol pred cestou pretiahnut do 2GB pamete mapy,ktore bude potrebovat na dovolenku.Priklad:SK,A,SLO,HR a I,ked sa budem chciet v trajektom do I.

Ale ich riesenie,aby si ludia tahali so sebou NT a prehadzovali je svinstvo.
nehovoriac o tom,ze ked Nokia ponukla mapy zadarmo,TomTom vyhlasil ze bude ponukat nove mapy kazde 2 dni,realita podla toho co pisete ,je taka ze nestihaju ani stanovene stvrtrocne terminy.

Ale aby to nebola kritika len na TomTom,tak som vtedy zavrhol aj Navigon.
Mal jednu vyhodu smerove sipky,ale to uz ma vyriesene kazdy a ostali len problemy,zle zadavanie POI a problemy s nejakym suborom pri kazdej aktualizacii.

A Garmin,hnus velebnosti,ta grafika.Inak asi tiez zapracovala intuicia,pretoze pred vyse rokom prave Garmin,pred zaciatkom sezony vypiekol svojich zakaznikov celosvetovym kolapsom ich navi.A ich tohtorocne mapy,to je sranda na pokracovanie.V prvej Europe sa OMYLOM ocitol Oregon :zamysl: a v druhej bola Talianska dialnica ohodnotena rychlostou 60km/h :jupi: az tusim tretia bola dobra.

Toto su ti lidri na trhu??? :chlamani: :grin:
Uživatelský avatar
bolo365
Příspěvky: 111
Registrován: 28.2.2009, 16:56

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38965Příspěvek bolo365

Na dva výše uvedené příspěvky by se toho dalo napsat hodně, ale zcela mimo OT, takže jen k MapShare:

- proč není "průhledné" si dovedu docela dobře představit. Pokud by TT zveřejnil, že na opravu mapy stačí 10-15-20 příspěvků, tak se zcela jistě najde partička inteligentů , kteří se začnou bavit způsobováním problémů lidem, kteří v dobré víře sami zasílají množství pravdivých hlášení a od ostatních předpokládají stejnou serioznost, proto mají nastavený nejnižší stupeň.......
TT XL IQ, Navcore 9.061,Central and Eastern Europe 865.3245,
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38968Příspěvek Gumídek

Souhlas, a bohužel toto zde fakt funguje.....i my jsme zde měli pár jedinců, kteří se ze"srandy" snažili zadávat blbosti...
Uživatelský avatar
louis65
Příspěvky: 120
Registrován: 13.7.2009, 16:04

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38971Příspěvek louis65

To je vsechno hezke, ale stale mi tu nikdo nepotvrdil, ze kdyz potrebny pocet uzivatelu zada konkretni opravu (proto stale opakuji asi nejznamejsi jizni obchvat Prahy), tak se tato oprava po stahnuti objevi vsem ostatnim uzivatelum. Pokud ne, tak cele MapShare je na dve veci.
TT GO730T, NC 9.205, Boot 5.5120, SDHC 4GB Transcend tř.6, Europe 895.4438
Uživatelský avatar
Gebič
Příspěvky: 1087
Registrován: 7.6.2006, 10:59
Bydliště: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 38972Příspěvek Gebič

Je to loterie... Bud se ukazou nebo ne, nikdo z nas na toto nezna odpoved... Nebo se pletu? Reknu na plnou hubu, mapshare je jen marketingovy tah nic vic... :osli:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
Uživatelský avatar
louis65
Příspěvky: 120
Registrován: 13.7.2009, 16:04

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 39002Příspěvek louis65

Prvni konkretni odpoved, ktera mi bohuzel dava za pravdu, radeji bych se mylil a nechal se oduvodnene presvedcit, ze jsem neco udelal spatne a proto se mi oprava nestahla a nezobrazuje v TT. A nebo ma nekdo jinou zkusenost???
TT GO730T, NC 9.205, Boot 5.5120, SDHC 4GB Transcend tř.6, Europe 895.4438
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 39004Příspěvek Gumídek

Objeví se, ale nevíš, jestli vůbec tu opravu provedl někdo jiný, a pokud ano, tak kolik. Je divné, že ty nemáš novou část okruhu uzavřenu. Protože já ji nezavíral, a přes MapShare jsem stáhl opravy a mám ji zavřenou....
Ještě jednou napiš, co máš nastaveno v MapShare. Ten posunovací ukazatel mám já úplně vpravo, takže stahuji veškeré opravy....
Uživatelský avatar
louis65
Příspěvky: 120
Registrován: 13.7.2009, 16:04

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 39006Příspěvek louis65

ted jsem si to kontroloval a mam to spravne: vsechny ctyri zatrzitka a posuvnik uplne vpravo. Opravy stahnute, v TTH zelena kontrolka, ale porad me to naviguje po okruhu.
TT GO730T, NC 9.205, Boot 5.5120, SDHC 4GB Transcend tř.6, Europe 895.4438
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 39010Příspěvek Gumídek

Tak to je divný, když já si tu opravu stáhnul...
Hele lusi, dej si do podpisu, co máš za mapu zařízení atd..., já si teď všimnul, že vlastně nevím, co máš....Teď je jasné, že máš poslední mapu, ale teď TT uvolnil novou, a pak už to číslo mapy tak jasné nebude, to abychom se tě nemuseli ptát....
Uživatelský avatar
louis65
Příspěvky: 120
Registrován: 13.7.2009, 16:04

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 39011Příspěvek louis65

dyt to tam mam, TT, NC, mapa, co bych tam mel jeste dopsat?

prave ted jsem stahnul nove opravy MS, pise mi to 8478 oprav (1.9. 20:20 hod) a opet navigovani po obchvatu
TT GO730T, NC 9.205, Boot 5.5120, SDHC 4GB Transcend tř.6, Europe 895.4438
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Obecná diskuze MapShare, řešení problémů

Příspěvek: # 39020Příspěvek Gumídek

Promiň, já to fakt přehlédl...
Odpovědět