poiloader

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

Uživatelský avatar
freewall
Příspěvky: 1861
Registrován: 3.2.2007, 18:39
Bydliště: od Kladna

Re: poiloader

Příspěvek: # 34549Příspěvek freewall

To s těmi 32 body slyším prvně - nevím co k tomu říci, třeba se někdo ozve, kdo s tím má zkušenost. Jinak co se týče kapacity, tak 20 mega by neměl být problém - myslím, že má 4Giga, ale samořejmě záleží kolik tam máš map. Pokud se v nějakém průzkumníku (nebo přes "tento počítač" podíváš na Garmina, klikneš pravým tlačítkem vybereš si vlastnosti, tak bys měl vidět velikost - ideální na to je Total Commander, kde bys vidět kolik je kapacita, kolik máš volno ap.
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
Uživatelský avatar
freewall
Příspěvky: 1861
Registrován: 3.2.2007, 18:39
Bydliště: od Kladna

Re: poiloader

Příspěvek: # 34550Příspěvek freewall

Jooooooooo a s tím přepisováním není přeci problém - v počítači budeš mít ty adresáře s body jak si ted tvoříš nebo vytvořil - ty akorát čas od času přemázneš nově staženými a zase je pošleš do navigace
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
sominek
Příspěvky: 15
Registrován: 4.1.2010, 19:02

Re: poiloader

Příspěvek: # 34551Příspěvek sominek

jak přibližně může trvat celý proces poiloaderu???
garmin 765t lifetime
sominek
Příspěvky: 15
Registrován: 4.1.2010, 19:02

Re: poiloader

Příspěvek: # 34552Příspěvek sominek

Blahopřejeme! Podařilo se vám úspěšně nainstalovat 125821 bodů zájmu do zařízení. :jupi: :palce: :janic:
Takže děkuji mockrát za rady. Ke konci už jsem myslel, že to nezvládne ale cca po 45 min trvání to zvládl.
Díky hlavně freewall :palec:
garmin 765t lifetime
Uživatelský avatar
freewall
Příspěvky: 1861
Registrován: 3.2.2007, 18:39
Bydliště: od Kladna

Re: poiloader

Příspěvek: # 34553Příspěvek freewall

:?: :palce: :jupi: :palce: :?:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
eidz
Příspěvky: 236
Registrován: 6.8.2009, 20:43

Re: poiloader

Příspěvek: # 34557Příspěvek eidz

Gratuluji freewallu za trpělovist. Kdyby sominek víc četl a míň reinstaloval (čistil registry), tak by cíle dosáhl dříve. Ale snad jej trnitá cesta dovedla tam, kam chtěl.

Omezení na 32 souborů v adresáři je fakt, ale nemám zde odkaz, kde jsem to přečetl.

Jinak já nepoužívám odeslání do navigace, pracuji s kartou, kterou pak vložím do navigace. Zpracování cca 98 tis. bodů na netbooku (intel atom 1,6) trvá cca do 20 min. a na firemním (intel centrino, 2) do 6 min. Expresní mód poiloaderu. (Ale využívám, fakt využívám tak odhadem do 8 tis. bodů, ostatní kategorie jsem v navigaci ještě ani neotevřel. Takže si to rozdělím na "archivpoi", kde budou věci, co kdybych to potřeboval najít a na poi, které budu aktualizovat. Úspora času při kompilaci je zřejmá.)

Ještě tip pro sominek - k poi si můžeš přidat svoji ikonu (opět si napřed něco přečti o rozměrech a barevné hloubce ikon, aby jsi nebyl překvapený) a mp3, která se přehraje. Pak si ještě najdi gpstravelguide.poi
Naposledy upravil(a) eidz dne 7.1.2010, 19:50, celkem upraveno 1 x.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Uživatelský avatar
freewall
Příspěvky: 1861
Registrován: 3.2.2007, 18:39
Bydliště: od Kladna

Re: poiloader

Příspěvek: # 34558Příspěvek freewall

No já to mám obdobně - do navi posílám cca kolem 20.000 bodů, dál má adresář nepoužívané POI´s, které aktualizuji průběžně také, ale mám je pro případ, že by byly potřeba, tak bych je přesunul do "používaných POI a poslal do navi.

To Sominek:
Těch 125821 bodů - Pán Bůh pomáhej :grin:, nevím, zda všechny potřebuješ všechny k životu - ale třeba jezdíš každý den napříč Evropou - budiž, to jen, abys tady zase za chvíli nebyl, že se ti navi třeba nějak kouše, trhá ap. Ne že bych ti něco takového přál...... ale asi i tady platí jako jinde - "vše s mírou". Nemluvě, že x bodů se ti může dublovat s body, které jsou součástí City Navigatoru - a těch je taky požehnaně.
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
eidz
Příspěvky: 236
Registrován: 6.8.2009, 20:43

Re: poiloader

Příspěvek: # 34574Příspěvek eidz

často používané poi prohnané přes Poiloader, výsledný soubor poi.gpi překopírovaný do navigace. Málo používáné poi, prohnané přes Poiloader (uložit do složky, ne do navigace), výsledný soubor poi.gpi přejmenovaný na poi_archiv.gpi a šup do navigace.
Po zapnutí navigace je stále jedna složka Uživatelských bodů zájmu a v ní jsou vidět poi z obou souborů.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Uživatelský avatar
freewall
Příspěvky: 1861
Registrován: 3.2.2007, 18:39
Bydliště: od Kladna

Re: poiloader

Příspěvek: # 34575Příspěvek freewall

Pane Vajchmajstr, voni jsou hlava votevřená.... někdy vyzkouším :grin:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
yorg
Příspěvky: 12
Registrován: 29.5.2009, 20:17

Re: poiloader

Příspěvek: # 34624Příspěvek yorg

freewall píše:Já teda nevím - asi to přímo nezapřičiňuje tvůj problém a proti gustu žádný dišputát..... ale ..... ty pak v té navigaci musíš mít v těch bodech hroznej bordel, když máš takhle všechno pohromadě. Jak něco najdeš? Samozřejmě nic ti nevnucuji, ale pokud by sis to trochu roztřídil, měl bys v tom větší přehled a možná by se to nekousalo, třeba to "tráví" lépe po částech. Připojuji 2 screeny od sebe pro inspiraci. Osobně si prostě neumím představit, že bych bych pohromadě pel-mel nějakých třeba 25.000 bodů
Obrázek
Zdravím.

Prosím o reakci na následující poněkud zmatečně vypadající dotaz.

Dosud jsem měl všechny POI (tzn. radary + ostatní) a tedy všechny gpx a příslušné mp3 a bmp soubory na počítači v jednom adresáři \Garmin\Poi\. V Garminu pak byly v \Garmin\Poi\ všechny bmp + mp3 soubory a poi.gpi vytvořený nebo aktualizovaný přes POILoader.

Protože to bylo zejména na PC při narůstajícím počtu POI nepřehledné, zkusil jsem uspořádat POI do adresářů dle kategorií podle tvého příkladu a nějak se mi nedaří. Po aktualizaci (po předchozím vymazání obsahu adresáře \Garmin\Poi\ v Garminu) přes POILoader se v Garminu vytvořil jen poi.gpi. Soubory mp3 a bmp se pomocí POILOader nepřenesly. Buď dělám něco špatně a proto se mi bmp a mp3 do Garmina nepřenesly nebo se tam musí vždy zkopírovat ručně nebo je to ještě jinak.

Mám v tom hokej, proto bych prosil o odpověď na tyto otázky:

- Na obrázku máš mezi kategoriemi vytvořen adresář mp3. Předpokládám že v něm jsou (a pouze v něm, jinde ne) všechny mp3 hlášky ze všech kategorií. Tedy i z ostatních kategorií než jen Radary pokud k nim příslušná mp3 existuje. Podle zápisu např. mp3/M100.mp3 v souboru z radarů CZ-Radar_M100.gpx předpokládám, že by to tak mohlo být. Je tomu skutečně tak?

- Přenáší POILoader bmp a mp3 soubory do Garmina nebo se tam musí zkopírovat ručně? Pokud ručně, tak se zachováním struktury adresářů, jen bez gpx souborů? Ve výsledku pak budou v Garminu v adresáři Doprava jen všechny bmp ikony k dopravě, v adresáři Hrady a zamky opět jen bmp ikony k této kategorii atd. i u ostatních kategorií a v adresáři mp3 budou všechny mp3 hlášky ze všech kategorií?
...
- A nebo je to všechno úplně jinak a poi.gpi v sobě obsahuje i bmp a mp3 soubory a mp3 a bmp se do Garmina vůbec nemusí kopírovat a v adresáři \Garmin\Poi\ tam bude vždy jen poi.gpi?
Uživatelský avatar
freewall
Příspěvky: 1861
Registrován: 3.2.2007, 18:39
Bydliště: od Kladna

Re: poiloader

Příspěvek: # 34629Příspěvek freewall

Tak nejdřív obecně, to asi nebudou pro tebe žádné novoty, ale pro sichr.... :usmev:
V první řadě v nastavení Uživatelského panelu na stránce bodů (ne v režimu tohohle fora) je třeba mít nastavenou volbu ANO u "Vložené mp3 zvuků v radarech pro Garmin".
Jinak tohle uspořádání bodů záleží jak si kdo vytvoří a je to hlavně proto, že tak jak to vidíš teď v PC, tak tak stejně to budeš mít i v navigaci - tzn. včetně těch adresářů. Je to pak přehledné, když něco budeš hledat a nebude v tom "guláš"

A teď jednotlivé k tvým otázkám:
yorg píše:Po aktualizaci (po předchozím vymazání obsahu adresáře \Garmin\Poi\ v Garminu) přes POILoader se v Garminu vytvořil jen poi.gpi. Soubory mp3 a bmp se pomocí POILOader nepřenesly. Buď dělám něco špatně a proto se mi bmp a mp3 do Garmina nepřenesly nebo se tam musí vždy zkopírovat ručně nebo je to ještě jinak.
Neděláš nic špatně, vše je "zabaleno" v rom spouboru .gpi

yorg píše:Na obrázku máš mezi kategoriemi vytvořen adresář mp3. Předpokládám že v něm jsou (a pouze v něm, jinde ne) všechny mp3 hlášky ze všech kategorií. Tedy i z ostatních kategorií než jen Radary pokud k nim příslušná mp3 existuje. Podle zápisu např. mp3/M100.mp3 v souboru z radarů CZ-Radar_M100.gpx předpokládám, že by to tak mohlo být. Je tomu skutečně tak?
K ozvučení radarů tady někde ve vláknu "Hlášky mp3" (nebo tak nějak) je toho spousty, tak jen ve zkratce - matně si pamatuji, že snad existují 2 možnosti - buď, že do adresářů přidáš stejně nazvanou hlášku mp3 podle jednotlivých názvů kategorií radarů a nebo druhá mpžnost - že se do adresáře kam si dáváš body, vytvoříš adresář MP3 a tam nakopíruješ mp3 hlášky ve formátu názvu jak vidíš na přiloženém screenshotu.
Radary pak stahuji klasicky asi jako každý zabalené v zipu a ty rozbaluji do adresáře, který jsem si nazval "Radary". Při odeslání přes POILoader se to nějak (neptej se mě jak :grin: ) přiřadí k sobě.
Hlasky.jpg
Hlasky.jpg (43.58 KiB) Zobrazeno 9755 x
U ostatních kategorií mám mp3 hlášku přímo u toho kterého souboru gpx - viz další screenshot a zase POILoader to nějak přiřadí k sobě v tom souboru .gpi[/i]
ostatní.jpg
ostatní.jpg (41.73 KiB) Zobrazeno 9755 x
yorg píše:Přenáší POILoader bmp a mp3 soubory do Garmina nebo se tam musí zkopírovat ručně? Pokud ručně, tak se zachováním struktury adresářů, jen bez gpx souborů? Ve výsledku pak budou v Garminu v adresáři Doprava jen všechny bmp ikony k dopravě, v adresáři Hrady a zamky opět jen bmp ikony k této kategorii atd. i u ostatních kategorií a v adresáři mp3 budou všechny mp3 hlášky ze všech kategorií?
Už jsem odpověděl... jinak musíš stahovat nejen gpx. soubor, ale i příslušné ikony a mít vždy vše pohromadě, tzn. .gpx, .bmp, ev. .mp3

yorg píše:A nebo je to všechno úplně jinak a poi.gpi v sobě obsahuje i bmp a mp3 soubory a mp3 a bmp se do Garmina vůbec nemusí kopírovat a v adresáři \Garmin\Poi\ tam bude vždy jen poi.gpi?
Bingooooooooooooo :grin:

Snad jsem odpověděl na vše a srozumitelně, pokud ne, tak se ptej znovu :usmev:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
yorg
Příspěvky: 12
Registrován: 29.5.2009, 20:17

Re: poiloader

Příspěvek: # 34636Příspěvek yorg

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Jako obvykle, perfektní.

"Vložení mp3 zvuků v radarech pro Garmin"." jsem nastaveno měl.

ad adresář mp3 - já jsem tam ty hlášky měl (v adresáři radary nebyly) a vytvořený poi.gpi je neobsahoval a byl o polovinu menší než dnes při opakovaném vytvoření poi.gpi s mp3 v adresáři radary. Místo hlášky mi navigace při simulaci při výskytu radaru jen cinkala. Nějak se to nepřiřadilo.

ad Bingooooooooooooo! - Přesunul jsem mp3 znovu do adresářů radary a nebezpečné místa a poi.gpi je o polovinu větší a už mp3 obsahuje. Nevím, kde jsem pochytil, že se bmp i mp3 dávají jako soubory také do navigace. A hned je v navigaci hned víc volného místa. :palce:

Na závěr ještě prosba - vidím, že máš vytvořené odpovídající hlášky mp3 na rozdělenou kategorii Nebezpečná místa. Bylo by možné je získat?
Uživatelský avatar
freewall
Příspěvky: 1861
Registrován: 3.2.2007, 18:39
Bydliště: od Kladna

Re: poiloader

Příspěvek: # 34640Příspěvek freewall

ad adresář mp3 - já jsem tam ty hlášky měl (v adresáři radary nebyly) a vytvořený poi.gpi je neobsahoval a byl o polovinu menší než dnes při opakovaném vytvoření poi.gpi s mp3 v adresáři radary. Místo hlášky mi navigace při simulaci při výskytu radaru jen cinkala. Nějak se to nepřiřadilo.
Tak teď jsem z toho moc nepochopil, zda už ti to funguje, přepokládám, že jo :). Jinak o hlášky se samozřejmě podělím pro všechny, kteří mají zájem, akorát je dávám do správného vlákn, čili sem: http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... 639#p34639
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
eidz
Příspěvky: 236
Registrován: 6.8.2009, 20:43

Re: poiloader

Příspěvek: # 34665Příspěvek eidz

Nechci dávat příspěvek na dotaz, když už to bylo 100% zodpovězono, ale mám pocit, že se začínáte do toho motat. Takže zpátky k prvním otázkám.
yorg píše: Mám v tom hokej, proto bych prosil o odpověď na tyto otázky:

- Na obrázku máš mezi kategoriemi vytvořen adresář mp3. Předpokládám že v něm jsou (a pouze v něm, jinde ne) všechny mp3 hlášky ze všech kategorií. Tedy i z ostatních kategorií než jen Radary pokud k nim příslušná mp3 existuje. Podle zápisu např. mp3/M100.mp3 v souboru z radarů CZ-Radar_M100.gpx předpokládám, že by to tak mohlo být. Je tomu skutečně tak?
Ano, je tomu tak. GPX soubory z tohoto serveru, když máš správně udělané nastavení a správně zatrhneš volbu při stahování, obsahují odkaz na hlášku v mp3 adresáři. Všechny hlášky tedy do adresáře mp3. Soubor mp3 musí mít konstatní bitový tok.

Občas se mi stane, že hlášení nefunguje a např. pro radary se zobrazí překročen rychlostní limit 2 km/h na 50... Jakmile někdo provede aktualizaci kategorie a stáhnu to znovu, tak to zmizí. Ale to nic nemění na struktuře viz. výše. To jsou provozní chyby :koul:

- Přenáší POILoader bmp a mp3 soubory do Garmina nebo se tam musí zkopírovat ručně? Pokud ručně, tak se zachováním struktury adresářů, jen bez gpx souborů? Ve výsledku pak budou v Garminu v adresáři Doprava jen všechny bmp ikony k dopravě, v adresáři Hrady a zamky opět jen bmp ikony k této kategorii atd. i u ostatních kategorií a v adresáři mp3 budou všechny mp3 hlášky ze všech kategorií?
Všechno - gpx, bmp, mp3 je v poi.gpi. Dodatečné nahrávání ne.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
yorg
Příspěvky: 12
Registrován: 29.5.2009, 20:17

Re: poiloader

Příspěvek: # 34680Příspěvek yorg

Ano, podle vzoru freewall jsem měl všechny mp3 hlášky v adresáři mp3 a nikde jinde. Vygenerovaný poi.gpi je však neobsahoval. Volbu na použití hlášek zatrženou mám a když jsem pak ty stejné mp3 hlášky přesunul na původní místo do adresáře radary, tak už je poi.gpi v pořádku. Jednalo se o stále tytéž mp3 i gpx.

Nevím, možná to byla chyba v Matrixu, ale teď už to je v pořádku. Mimo to mi hlášky přímo v odpovídajícím adresáři nevadí. Alespoň mám přehled, co mi chybí. Podstatné je, že to mi díky vaší pomoci funguje jak má a velmi se mi líbí tipy na rozdělení POI do kategorií/adresářů a poi_archiv.gpi. Chytré, přehledné, funkční.
Odpovědět