Vysílání TMC v ČR
Re: Vysílání TMC v ČR
Nevim, cim to je, ale popravde me to stve... Jelikoz pochybuji, ze bych v Praze na JS mohl ztratit signal... Jinak pouzivam 92.6 rucne naledeno, tak nevim, je to tak dobre, nebo jake mate ostatni zkusenosti? Jinak RDS u me pomalinku zacina budit dojem, ze pujde z auta...
Já se musím v této věci Tomtomu zastat. Proč by tohle měl řešit? Prostě najde stanici, která vysílá TMC a pokud ztratí signál, tak najde automaticky další, která TMC vysílá... To, že v Banánystánu různé stanice vysílají různé dopravní informace není problém Tomtoma, ale toho Banánystánu!
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Proč to nenazvat pravým jménem Banánystán = Česko
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Dneska jsem jel do Jestrabi Lhoty a navigace mi ukazala, ze je zablokovana Hradecka dlanice, tak jsem si rekl, prdlajs jedu a nebudu na to reagovat a udelal jsem dobre... Takze opet dalsi nesmysl od TMC... Na ceste zpet uz nc nehlasila a vse bylo v pohode...
Dotaz: Není nějaká změna ve vysílání RDS TMC - co se tedy vysílačů týká?
Navigace, přijímač, umístění anteny i auto pořád stejný a tam, kde jsem dříve signál TMC měl "cy by dup" jej teď hledám desítky minut. Na hodonísku se mi ztratil, objeví se až někde u Čejče, případně za Hustopečemi - trasa Hodonín Brno po D2 nebo po 380.
Navigace, přijímač, umístění anteny i auto pořád stejný a tam, kde jsem dříve signál TMC měl "cy by dup" jej teď hledám desítky minut. Na hodonísku se mi ztratil, objeví se až někde u Čejče, případně za Hustopečemi - trasa Hodonín Brno po D2 nebo po 380.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...
No, vzhledem k tomu, že máš TomTom, tak Ti poradím "vypnout - zapnout" navigaci. Já nyní testuji TT930 a někdy se TMC chytne až třeba po 30ti minutách (!) jízdy. Pokud ale nastavím cíl, jedu a navigaci jen vypnu, znovu zapnu, nepřijdu ani o naplánovaný cíl a zpravidla TMC mám do pár sekund...
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
*** system admin ***
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Rossini, jaký k tomu máš přijímač? Mám zatím pocit, že USB verze je v tomto ohledu výrazně lepší.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Já mám ten originál. Připojuje se přes takový "jakoby" CINCH
*** system admin ***
*** system admin ***
Mám 930T a s připojením k TMC nemám problém, hned po zapnutí se načítá.
Problém ale je s datama, který tam přicházej, minulý týden mě mohlo klepnout, nějakej troubelín tam zadával jeden neprůjezdný most za druhým, asi po 45 min. ho to přestalo bavit.
Jinak co se týká toho vysílání TMC v banánystánu ČR, tak jsem už rezignoval. Myslím, že možná tak za 5 let to odladěj...možná... trubky jedny.
Problém ale je s datama, který tam přicházej, minulý týden mě mohlo klepnout, nějakej troubelín tam zadával jeden neprůjezdný most za druhým, asi po 45 min. ho to přestalo bavit.
Jinak co se týká toho vysílání TMC v banánystánu ČR, tak jsem už rezignoval. Myslím, že možná tak za 5 let to odladěj...možná... trubky jedny.
TomTom GO LIVE 1005 World, 11.030.850259.74(0)(2527,30.1.2012) OS 824205, Europe v880.3808 (10/2011)
Chystám o tom článek, bohužel času je málo. Jde o to, že jestli TT930 má něco nedořešené, je to TMC. Skutečnost je taková, že nyní můžeš v éteru používat 3 různé druhy dat od různých providerů. CR1 (spoléhá se na hlášení řidičů), CR3 (JSDI defacto technologicky NEJ = spoléhá se na telemetriku, automatiku), REGINA (pouze Praha = lepší lokalizační tabulky a lepší data, bohužel JEN Praha). No a takové MIO MOOV Tě nechá zvolit si preferovanou stanici. U TT930 bohužel ani netušíš, k čemu jsi momentálně připojen (naladěn) a tudíž nevíš, co nebo kdo je zdrojem původních dat.
*** system admin ***
*** system admin ***
Myslím že u 930T lze natvrdo zadat frekvenci, mrknu dnes na to a dám vědět.
TomTom GO LIVE 1005 World, 11.030.850259.74(0)(2527,30.1.2012) OS 824205, Europe v880.3808 (10/2011)
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Jenomže zadání frekvence natvrdo nic neřeší.
Dám příklad - Pojedeš např. z Prahy do Brna. V Praze zadáš pevnou frekvenci, ujedeš 50km a jseš bez signálu.
TT bohužel neumí to, co skoro každé autorádio (bez rozdílu modelu TT), tj. využít informaci z RDS o stanici a přelaďovat v rámci síly signálu pouze mezi vysílači této stanice. A teprve až v případě, že není schopen najít vhodný vysílač (frekvenci), přeladit na jinou stanici vysílající RDS/TMC.
Již jsem si na toto téma posteskl v jiném vlákně.
Dokonce by jistě šlo vytvořit sw jakési "předvolby". Toto považuji za velký nedostatek TT a zaspání výrobce ve vývoji SW.
A upřímě, nevím jestli to nějaká navigace či navigační SW (určitě kromě Automapy ), umí.
Dám příklad - Pojedeš např. z Prahy do Brna. V Praze zadáš pevnou frekvenci, ujedeš 50km a jseš bez signálu.
TT bohužel neumí to, co skoro každé autorádio (bez rozdílu modelu TT), tj. využít informaci z RDS o stanici a přelaďovat v rámci síly signálu pouze mezi vysílači této stanice. A teprve až v případě, že není schopen najít vhodný vysílač (frekvenci), přeladit na jinou stanici vysílající RDS/TMC.
Již jsem si na toto téma posteskl v jiném vlákně.
Dokonce by jistě šlo vytvořit sw jakési "předvolby". Toto považuji za velký nedostatek TT a zaspání výrobce ve vývoji SW.
A upřímě, nevím jestli to nějaká navigace či navigační SW (určitě kromě Automapy ), umí.
- vojta66
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, jak píše Jirásek, toto je velká slabina TomTomu.
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
- Matrix_One
Chjoo, tak si tak jedu Brno - HK, TMC vyhledalo mrtě míst kde se staví nebo je omezení, ale to že v Brně - Řečkovicích opravuje most to samozřejmě neukazuje a to tam už jezdím kolem toho docela dlouho (na jejich mapě to zobrazené je, v navigaci se ale nic neukáže). Pak nakonec přijedu do Holic a na obchvatu u kruháku blkoujte policejní auto výjezd na HK, protože se tam stala ta slavná nehoda kde se zranilo 11 lidí. Na to že se nehoda stala 0:45 a já jel kolem v 4:15 si myslím že to taky už mohlo být policií dávno nahlášené na tu centrálu...
Garmin Nüvi 760, CNEU 2010.10, Atlas Czech 8 NT, TOPO Czech 2 Pro
Denně jezdím Kuřim --> Modřice a zpět a všechna místa (6 až 7) vč. tebou uváděné opravy mostu se mi vždy korektně zobrazují příp. i s údaji o délce kolony a času zdržení.Matrix_One píše:ale to že v Brně - Řečkovicích opravuje most to samozřejmě neukazuje a to tam už jezdím kolem toho docela dlouho (na jejich mapě to zobrazené je, v navigaci se ale nic neukáže).