Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

Odpovědět
Martiniak
Příspěvky: 10
Registrován: 11.6.2007, 13:09

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 6927Příspěvek Martiniak

Smaarty supéééér!
Zkusil jsem jednu simulaci a chodí to výborně!
Díky moc!!! :D
killl
Příspěvky: 13
Registrován: 5.12.2006, 23:36

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 6949Příspěvek killl

to Martiniak: Už Ti to jede, super, tak už moji radu nepotřebuješ...

to Smaarty: Já tenhle soft znám, ale připadá mi, že trochu moc ráčkuje. Ale kdyby se Ti chtělo to někam hodit a nebo aspoň nějakou ukázku, třeba si to líp nastavil než já a bude to od Tebe líp znít.
Smaarty
Příspěvky: 23
Registrován: 23.7.2007, 12:39
Bydliště: Praha

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 6971Příspěvek Smaarty

Sada upozornění na radary, které jsem si vytvořil pomocí http://www.linguatec.net/onlineservices/voice_reader. Jestli si dobře vzpomínám, měl jsem oba parametry nastavené na 120%. Pokud se vám to zamlouvá, klidně to používejte. Pokud máte lepší, sem s tím ;)
Přílohy
radary-mp3.zip
(517.5 KiB) Staženo 2244 x
killl
Příspěvky: 13
Registrován: 5.12.2006, 23:36

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 6988Příspěvek killl

Tak jsem taky vytvořil svoje "hlášky". Jsou pomalejší, než má Smaarty, protože ty jeho mi připadaly dost rychlé. Tak že výška tónu je 120%, rychlost je 110%. Hlášení je delší, např.: "Pozor, mobilní radar s rychlostí 90 km/h". No vyzkoušejte a uvidíte...
Přílohy
MP3.rar
(575.79 KiB) Staženo 2172 x
hitachi
Příspěvky: 1
Registrován: 3.9.2007, 18:47

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 7361Příspěvek hitachi

taky si dovolím poprosit o radu, prošel jsem to celé ale moc nerozumím, kde je potřebe uložit adresář s mp3?
je to možná tím že mám pevnou navigaci Kenwood což je převlečená GVN 52. má to být na kartě v navigaci? Když překonvertuju poi a na kartě přenáším do jednotky tak si to ty mp3 automaticky nevezme. nebo dohrát do jednotky? díky
Uživatelský avatar
MilanSu
Příspěvky: 782
Registrován: 9.10.2005, 15:40
Bydliště: Sušice
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 7502Příspěvek MilanSu

Dneska jsem trochu "jezdil" a porad byla hlaska usekovy radar xx u mobilnich radaru, tak jsem aktualizoval radary a trochu se do nich podival. U Sxx a Mxx je pro mp3 v gpx zadano Uxx (kde xx je rychlost), u S80 se radka s mp3vubec negeneruje. Rucne jsem to opravil, asi je tam drobna chybka ve skriptu.
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
Smaarty
Příspěvky: 23
Registrován: 23.7.2007, 12:39
Bydliště: Praha

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 7515Příspěvek Smaarty

Teď jsem trochu mimo, protože verze, kterou jsem si stahoval někdy 25.8., byla naprosto v pořádku. Stáhnul jsem si teda pro kontrolu novou, dnešní (přes ikonku radarů nahoře v liště) a v ní je taky všechno OK. Čili v GPX souborech Mxx jsou odkazy na Mxx.mp3, v Sxx jsou Sxx.mp3 a v Uxx jsou Uxx.mp3. Navíc soubor "CZ-Radar_S80.gpx" vůbec neexistuje, tak nevím, jak můžeš mít problém s příslušnou S80.mp3. :roll:
Můžeš ještě detailněji upřesnit, kde přesně je problém, případně sem dát ke stažení/nahlédnutí aktuální závadné gpx soubory? Možná se pletu nebo jsem to pochopil špatně, ale není to jen nějaké nedorozumění či chyba mezi klávesnicí a židlí? :idea:
Henry
Příspěvky: 1330
Registrován: 2.10.2005, 17:43
Bydliště: Bolatice
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 7516Příspěvek Henry

Vyřešeno - viz.: ......................
Smaarty
Příspěvky: 23
Registrován: 23.7.2007, 12:39
Bydliště: Praha

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 7518Příspěvek Smaarty

Henry píše:Vyešeno - viz.: ....................
==> "Nejste oprávněn číst toto fórum"
Henry
Příspěvky: 1330
Registrován: 2.10.2005, 17:43
Bydliště: Bolatice
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 7519Příspěvek Henry

Chybička se vloudí :pc: :zub:
Trochu jsem se zamotal do SZ a fóra...
MilanSu píše:...<name>100@105</name>
<link href="mp3/U100.mp3" />
<sym>Waypoint</sym>
Henry píše:Tak toto mně řeklo víc. Opravdu to chybně detekovalo typ radarů - projevilo se to pouze u těch, kteří si zvolili zobrazení pouze rychlosti bez názvu - opraveno.

XML nefunguje a prozatím fungovat nebude - je to díra ochrany proti nadměrnému zatížení serveru.

P.S. pro ostatní: neposílejte mi přes SZ finanční nabídky na zprovoznění XML a dalších věcí, na zprovoznění vlastního serverhostingu by to podle mně stejně nestačilo.
BA002
Příspěvky: 1
Registrován: 28.10.2007, 23:34

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 9830Příspěvek BA002

Vlastním přístroj Garmin Nüvi 660. Vyzkoušel jsem všechno možné, až jsem konečně dosáhl žádaného - GPS mne upozorňuje na všechny POI včetně radarů mými vlastními audiosoubory. V následujícíh řádcích se pokusím stručně popsat, jak jsem toho dosáhl. Je dost dobře možné, že některé kroky nemusí s daným problémem přímo souviset, ale kdo ví...

1) Samotný software přístroje jsem zaktualizoval na poslední verzi, proběhla i aktualizace chipsetu
2) Zkontroloval jsem, zda-li mám nainstalovanou poslední (ne beta) verzi POI Loaderu.
3) Z POI.cz jsem stáhnul a umístil v jedné složce POI všech požadovaných kategorií včetně radarů. Kde to bylo možné, zvolil jsem možnost stažení s upozorněním a vytvořením odkazu na vlastní hlášku. Do stejné složky jsem pak nakopíroval vlastní audiosoubory, které jsem pojmenoval stejně jako jednotlivé kategorie POI. Příklad: CZ-Cerpaci_stanice.gpx, CZ-Cerpaci_stanice.bmp, audiosoubor: CZ-Cerpaci_stanice.mp3., stejně tak u všech kategorií radarů. Je to piplačka, ale vyplatí se.
4) Programem POI Loader jsem z přístroje vymazal všechny dříve instalované POI.
5) Při opětovném spuštění POI Loaderu jsem použil manuálního nastavení upozorňování a všechny požadované POI naráz nainstaloval.
Vše funguje přesně tak, jak má - GPS upozorňuje nejen při simulaci, ale hlavně při reálné jízdě.

Přidám ještě informaci, kterou uživatelský manuál Nüvi 660 neuvádí. Do uvedeného přístroje je sice možno doinstalovávat jednotlivé kategorie POI postupně, jenomže přístroj přestane některé POI zobrazovat a na ně upozorňovat. I přes to, že evidentně nainstalované jsou. Z toho vyplývá, že dojde-li ke změně v jedné kategorii nebo chci přidat kategorii další, je nutné smazání všech POI a opětovná instalace všech požadovaných kategorií naráz. Trochu nepohodlné, ale v mém případě stoprocentně funkční.

Jedna důležitá věc na závěr: I když v přístroji nemám uložené žádné obrázky nebo mp3 soubory, měl jsem problémy s pamětí (nejspíš kvůli aktualizacím, těžko říct). Doporučuji přidat paměťovou kartu a POI ukládat na ni. GPS je načte a doinstaluje při spuštění. Od přidání karty žádné problémy s pamětí nejsou.
Jak jsem již napsal, uvedený postup se na mém Nüvi 660 osvědčil, třeba bude fungovat i na přístrojích jiných modelů. Vyzkoušejte a uvidíte. ;)
holo
Příspěvky: 1
Registrován: 7.9.2007, 7:59

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 10324Příspěvek holo

Zdravim vsechny,
zacal jsem vyuzivat radary dolpnene o uzivatelske zvuky a stejne jsem si "vylepsil" i kategorii Nebezpecna mista. Zjistil jsem ale zvlastni vec. Nekdy pouzivam sve Nuvi 350 v aute take k prehravani mp3 z SD karty a priblizi-li se radar nebo nebezpecne misto prave v tomto pripade (kdyz je v cinnosti vestaveny prehravac), neprehraje se prislusny zvuk (napr. M50.mp3). Dojde pouze k zobrazeni prislusne ikony v mape a zobrazeni cerveneho varovneho radku na hornim okraji displeje. Co je ale horsi, vestaveny prehravac mp3 zacne v tuto chvili prehravat dalsi soubor. Pokud je vestaveny prehravac mp3 vypnuty, chova se to cele naprosto korektne. Prisel jsem na problem az po nejake dobe uspesneho pouzivani prirazenych zvuku (az kdyz jsem si pustil prehravani mp3).
Mate nekdo prosim stejnou zkusenost pripadne tip jak to vyresit?

Diky Petr
romantik66
Příspěvky: 5
Registrován: 7.12.2007, 13:22

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 10798Příspěvek romantik66

Ja ma Garmin Mobile XT vsetko chodi ale zvuk mi to dava iba ako vystrazny ton nejdu mi vlastne mp3 subory aj ked som to rbil podla tychto navodov skusal som vlozit do adresara mp3 ja ho totizto nemam tak som si ho vytovirl najskor do rootu karty potom do adresara garin a potom do poi adresara som vytvoril zlozku z nazvom mp3 a tam som vlozil subor mp3 ktory sa vola tak ako subory ktore som vkladal cez poi loader..Iba ak by bola chyba v tom ze ked to poslem cez poi loader tak sa mi zmenia teda premenuju na poi.gpi mozno treba zmenit aj mp3 na takyto nazov aby to chodilo alebo nie? pri stahovani poi bodov som si dal generovat aj s nazvom podla stahovaneho suboru..ja uz neviem kde robim chybu dakujem za kazdu radu.Ivan
Garminek
Příspěvky: 4
Registrován: 22.12.2007, 19:03

Upozorňování na radary - MP3

Příspěvek: # 10799Příspěvek Garminek

Připravil jsem také vlastní MP3 z Voice Readeru - rychlost 100% a s hlubším hláskem ;) než-li má Smaarty a Killl...
MP3.zip
(1.67 MiB) Staženo 1747 x
jitula
Příspěvky: 13
Registrován: 27.12.2007, 18:22

Re: Úprava POI ve tvaru .gpx - jaký program?

Příspěvek: # 10814Příspěvek jitula

Dobrý den. Tak já nevim, asi jsem úplný technický antitalent. Mám Garmina 660, stáhla jsem si radary od Garmina a nebezpečná místa. V adresáři poi pro garmin mám umístněné mp3 hlášky, pojmenované např. CZ- nebezbecna_mista.mp3, v samostatném souboru, dále pak gpx . v souborech např.Radary atd. Při stahování zaškrtnu políčko pro vlastní mp3.Zadám cestu poi pro garmin, a pak to nacpu na SD kartu do navigace. A nic .Při simulaci se zobrazují ikony na mapě a hlášení na liště, mp3 nikde. To samé je i když umístním vše do jednoho souboru v daném adresáři. Poradí mi někdo prosím co dělám špatně, Díky, Jitka.
Odpovědět