Zkušenosti - nová řada TT Go 1000/1005 a Via 120/125
- bobisek.ltm
Re: Zkušenosti - nová řada TT Go 1000/1005 a Via 120/125
tak měl jsi pravdu ... vyzkoušeno. Já myslel, že tahle volba mě vrátí komplet Zuzanu. Díky
Nová TomTom Via 135, Apl. 12.071.1370596.84 (0) (2092, 12.9.2013), Mapa : 'Europe' v945.6254, 1/2015
Kdyby někdo narazil na TomTom Via 135 SN : BO3212G01184, byla ukradena!
Zdravím, prosím o radu.
Dnes jsem si do své 1005 vložil kartu 8GB a chtěl si zkusit doinstalovat 2 mapy co se nevejdou do vnitřní paměti.
Jihových. Asie se nainstalovala na kartu , je větší než volné místo v TT 1005
Jižní Afrika se dohrála do TT , kde mi zůstalo volných 80 MB.
Nenašel jsem možnost jak tuto mapu smazat z TT, nebo přesunout na SD kartu.
Co udělá update při nových mapách , když bude potřeba více volného ?
Zkoušel jsem jak z iMac přes Safari tak Win7 IE, aplikací MyTomtom.
Tomtom HOME nejede ani v jednom systemu - nenajde zařízení.
Jsem začátečník, je to můj první TT .
Díky za odpovědi.
Dnes jsem si do své 1005 vložil kartu 8GB a chtěl si zkusit doinstalovat 2 mapy co se nevejdou do vnitřní paměti.
Jihových. Asie se nainstalovala na kartu , je větší než volné místo v TT 1005
Jižní Afrika se dohrála do TT , kde mi zůstalo volných 80 MB.
Nenašel jsem možnost jak tuto mapu smazat z TT, nebo přesunout na SD kartu.
Co udělá update při nových mapách , když bude potřeba více volného ?
Zkoušel jsem jak z iMac přes Safari tak Win7 IE, aplikací MyTomtom.
Tomtom HOME nejede ani v jednom systemu - nenajde zařízení.
Jsem začátečník, je to můj první TT .
Díky za odpovědi.
Magneti Marelli RT6
IOS - Sygic, Viago
IOS - Sygic, Viago
Nová řada(Via, TT 1000, TT 1005 atd) funguje jen s aplikací My TomTom...TT Home je určen pro starší řadu(starší řada končí typy 750,950)
Jsem majitelem 1005 skoro dva roky. Mám již druhou se stejným problémem. Opět bez připojeného napětí nelze zapnou. Při zapojené nabíječce svítí zelená kontrolka, takže baterie nabitá. Má někdo podobný problém?
Já ji nemám, ale můj známý má již třetí TT1005, vždy to byla reklamace, kdy něco nefungovalo...
No já mám zkušenost, že když jí zhruba týden nezapnu, tak se uspí tak důkladně, že pak musím dlouho držet tlačítko, dokud nezabubnuje a udělá restart, takže aktivace trvá snad minutu (neměřil jsem to).
TomTom GO 1005T
Helfer:
Nevím, jak u 1005, ale u mojí 930 svítící kontrolka indikuje pouze připojený napájecí adaptér pod napětím. Je ouplně jedno, zda je baterie zrovna prázdná a nabíjí se nebo už je nabitá (podle indikátoru, zobrazovaného na displeji). Nejspíš by to svítilo, i kdyby žádná baterie uvnitř nebyla.
Takže pokud nemá nová řada víceúčelovou (a vícebarevnou) diodu, tipuji, že to bude stejné...
Nevím, jak u 1005, ale u mojí 930 svítící kontrolka indikuje pouze připojený napájecí adaptér pod napětím. Je ouplně jedno, zda je baterie zrovna prázdná a nabíjí se nebo už je nabitá (podle indikátoru, zobrazovaného na displeji). Nejspíš by to svítilo, i kdyby žádná baterie uvnitř nebyla.
Takže pokud nemá nová řada víceúčelovou (a vícebarevnou) diodu, tipuji, že to bude stejné...
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Dioda je dvoubarevná. Červená nabíjí, zelená nabito.
suap:
Ona vůbec nezapne. Dříve při vypnutí napájení začala odpočítavat a sama se vypnula. Při zapnutí zapalování ( zásuvky) se sama zapnula. Teď tohle nedělá. Při odpojení zásuvky okamžitě vypne, zapnout jde jen při zapnutém napájení.
Ona vůbec nezapne. Dříve při vypnutí napájení začala odpočítavat a sama se vypnula. Při zapnutí zapalování ( zásuvky) se sama zapnula. Teď tohle nedělá. Při odpojení zásuvky okamžitě vypne, zapnout jde jen při zapnutém napájení.
Helfer:
Aha, tak to mají nějakou novinku. V tom případě - a jak to popisuješ - to vypadá na vadnou baterii nebo nějaký vakl na připojení. Kdyby výměna baterie v přístroji nebyl takový porod, tak by šlo sehnat někoho s funkční baterií a zkusit to prohodit. Takhle bude asi jednodušší baterii vyndat a zkusit jen změřit, případně ji zkusit změřit uvnitř. Taky mohl odejít nabíjecí obvod a baterie se prostě z nějakého důvodu nenabíjí - zelená dioda pak signalizuje jen připojené napájení, k nabíjení nedochází. Často to bývá jen studeňák, ale bůh suď. Pokud se v tomhle neorientuješ a nemáš pevnou ruku, kvalitní mikropájku a nějaké ty zkušenosti, nezbude asi než navštívit servis
Aha, tak to mají nějakou novinku. V tom případě - a jak to popisuješ - to vypadá na vadnou baterii nebo nějaký vakl na připojení. Kdyby výměna baterie v přístroji nebyl takový porod, tak by šlo sehnat někoho s funkční baterií a zkusit to prohodit. Takhle bude asi jednodušší baterii vyndat a zkusit jen změřit, případně ji zkusit změřit uvnitř. Taky mohl odejít nabíjecí obvod a baterie se prostě z nějakého důvodu nenabíjí - zelená dioda pak signalizuje jen připojené napájení, k nabíjení nedochází. Často to bývá jen studeňák, ale bůh suď. Pokud se v tomhle neorientuješ a nemáš pevnou ruku, kvalitní mikropájku a nějaké ty zkušenosti, nezbude asi než navštívit servis
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Zařízení je ještě naštěstí v záruce. Zajímavé je to, že takhle se podělala již druhá navigace. Ta první nešla zapnou ani s připojeným napětím. Už jsem na to docela nasranej. Že by to dělala elektrika v autě mi nepřipadá, auto je nový a víc jak 12V tam nikdy stejně nebude.
Když podržím tlačítko a připojím napětí, vypíše to nějaký hlášky, nějaký servisní informace. Zajímavý
Když podržím tlačítko a připojím napětí, vypíše to nějaký hlášky, nějaký servisní informace. Zajímavý
Od nejaké verze NC je tam volba, aby se při odpojení napájení sama vypnula (při připojení zapnula) a tenhle režim byl default zapnutý. Já to mám vypnuté, takže po sundání z držáku zůstává zapnutá. Je to v Nastavení/Úspora Baterie/Další.
Zařízení se zapne po připojení ke zdroji napájení: mám vypnuto
Zařízení bude zapnuto i při ztrátě ext. napájení: mám zapnuto
Zkus se na to ještě podívat. Jinak "zapalovačovou" zásuvku mám pod proudem trvale i při vyndaném klíčku (Fabia) a při nastartovaném motoru je tam 14V. Případné napěťové špičky by ale měl pochytat ten napáječ pro TT a z něj už by mělo jít jen stabilizovaných 5V.
Zařízení se zapne po připojení ke zdroji napájení: mám vypnuto
Zařízení bude zapnuto i při ztrátě ext. napájení: mám zapnuto
Zkus se na to ještě podívat. Jinak "zapalovačovou" zásuvku mám pod proudem trvale i při vyndaném klíčku (Fabia) a při nastartovaném motoru je tam 14V. Případné napěťové špičky by ale měl pochytat ten napáječ pro TT a z něj už by mělo jít jen stabilizovaných 5V.
TomTom GO 1005T
Zkoušel jsem všechny volby zapnutí, je to furt to samý. Kdyby to šlo alespoň nějak celý přehrát. Už mě ta ( vlajková loď ) a celý TomTom pěkně nasírá.
- bobisek.ltm
Mám dotaz na zkušenosti lidiček, kteří mají novou řadu TT na zobrazování popisu BZ. U Via 135 se zobrazí Název + Město + popis bodu do jednoho pole. Tím pádem se popis pole zobrazí jen malá část. U originál BZ od TT jsou tyto popisy uloženy pod tlačítkem "Zobrazit informace", to je ale u BZ stažených z poi.cz nefunkční. Informace jsou tak nekompletní. Telefonní číslo se přiřadí správně k tlačítku volat. Je to pouze problém nové řady, že BZ zobrazuje takto? Díky za info.
- Přílohy
-
- BZ originál TT
- P8197641.JPG (59.05 KiB) Zobrazeno 3630 x
-
- BZ z POI.cz
- P8197640.JPG (59.68 KiB) Zobrazeno 3630 x
Naposledy upravil(a) bobisek.ltm dne 24.1.2013, 11:02, celkem upraveno 1 x.
Nová TomTom Via 135, Apl. 12.071.1370596.84 (0) (2092, 12.9.2013), Mapa : 'Europe' v945.6254, 1/2015
Pro Helfra : Není pravda, že v zásuvce je max. 12V....To není pravda, ale max je 14,5V.....Protože jsou tam proudové špičky, které sebelepší stabilizace nechytí. Příklad : Běží nějaký odběr, třeba ventilátor topení naplno, vypneš ho, v té chvíli zakolísá napětí v palubní síti, ať chceš nebo nechceš. Proto třeba strašně rychle odcházejí diody, vyráběné v Číně, protože nemají dostatečnou ochranu..Pravda je, že napaječ pro TT by to chytit měl, ale strašně záleží na tom, jak kvalitní jsou díly v něm...Protože ty proudové špičky jsou tak krátké, že někdy nestačí prasknout ani pojistka, a přeběhne to po ní dále do sítě. A je jedno, jestli to je nové, nebo starší auto. Spíše záleží na stavu alternátoru a potom na stavu elektrického rozvodu automobilu. Ale to je vždy na elektrikáři. A samozřejmě na uživateli auta, protože neznám nikoho, kdo by si nechával přeměřovat jak "altík" dobíjí bez zatížení a potom při plném zatížení...
To byla jen taková poznámka...
To byla jen taková poznámka...