TOMTOM GO 720 vnitřní pamět k.o. záloha není..
TOMTOM GO 720 vnitřní pamět k.o. záloha není..
Dobrý den,
mamce odešla navigace(pravděpodobně vnitřní paměť) - při startu navigace zamrzne a po připojení k PC se nenačte žádný externí disk. Nainstaloval jsem tedy ten základní systém na novou paměťovou kartu. Problém je v tom, že máti samozřejmě neudělala zálohu a máme tedy navigaci bez map.. Chci se tedy zeptat, jak se toto řeší? Jen a pouze zakoupením nových map?
díky
Honza
mamce odešla navigace(pravděpodobně vnitřní paměť) - při startu navigace zamrzne a po připojení k PC se nenačte žádný externí disk. Nainstaloval jsem tedy ten základní systém na novou paměťovou kartu. Problém je v tom, že máti samozřejmě neudělala zálohu a máme tedy navigaci bez map.. Chci se tedy zeptat, jak se toto řeší? Jen a pouze zakoupením nových map?
díky
Honza
Re: TOMTOM GO 720 vnitřní pamět k.o. záloha není..
Ano...odpověděl jsi si sám...A paměť neodešla. Ale myslím, že nikdo nikdy nečistil flash paměť, a také k tomuto dochází, když se stále jen naviguje, smaže trasa, ale neodstraní ujeté trasy. pak se flash paměť zahltí, a výsledkem je toto. Stejně jako každá věc, i navigace potřebuje základní údržbu....
Mazat pravidelně ujeté trasy, a občas projet navigaci programem TT Clear Flash, který flash paměť vyčistí od nepotřebných souborů...
Mazat pravidelně ujeté trasy, a občas projet navigaci programem TT Clear Flash, který flash paměť vyčistí od nepotřebných souborů...
Gumajzi mám dotaz, kde v navi odstraním ujeté trasy nebo se to musí udělat přes PC?
TomTom GO 730, Mapa: WaC Europe 2GB v900.4602, Apl: 9.465, Boot: 5.5120,
RDS-TMC: 4V00.013, Pam. karta: SDHC KINGSTON 8GB Class 10
Odstranění se provádí přímo v navigaci a to následovně: Navigovat na > poslední cílový bod > odstranit poslední místa
(či nějak takto podobně to tam je)...a mohu potvrdit, že nemazané ujeté trasy systém hodně brzdí!
(či nějak takto podobně to tam je)...a mohu potvrdit, že nemazané ujeté trasy systém hodně brzdí!
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
Vyčerpávající odpověď...
Já si pamatuji, že můj kolega ujeté trasy nemazal, a jednoho dne navigaci hráblo v kouli, začala dělat nesmysly a potom "lehla". Odvezl ji do Datartu, ti ji poslali do Holandska. Po opravě ji v Datartu vyzvedl, přinesl domů, zapnul, a nic...Volal mi, málem vzteky brečel do telefonu. Já si s ní hodinu hrál, a pak se mi ji podařilo rozchodit. Ty "prdlí" holanďani něco vyměnili, ale aby vymazali ujeté trasy, to ne.....Takže jsem laboroval, zkoušel, až se mi ji podařilo připojit k pc, a pak už to byla jen otázka pár minut....
Já si pamatuji, že můj kolega ujeté trasy nemazal, a jednoho dne navigaci hráblo v kouli, začala dělat nesmysly a potom "lehla". Odvezl ji do Datartu, ti ji poslali do Holandska. Po opravě ji v Datartu vyzvedl, přinesl domů, zapnul, a nic...Volal mi, málem vzteky brečel do telefonu. Já si s ní hodinu hrál, a pak se mi ji podařilo rozchodit. Ty "prdlí" holanďani něco vyměnili, ale aby vymazali ujeté trasy, to ne.....Takže jsem laboroval, zkoušel, až se mi ji podařilo připojit k pc, a pak už to byla jen otázka pár minut....
Aha, tak to jsme si jen nerozuměli . Poslední cílové místo promazávám samozřejmě pravidelně. Přesto děkuji pánům za odpovědi.
Ale odpověď u mne byla....Jestli namáš zálohu mapy, tak máš smůlu...Jedině koupit novou mapu....A pokud by jsi hledal mapu nelegální, tak tady ne...Stačí ta odpověď takhle ??? Ale pravidlo je - Zálohovat, zálohovat, zálohovat...A je jedno, jestli je to počítač, navigace, nebo mobil...Jedině záloha dokáže při problému zachránit...
Já problém s navi nemám, pouze jsem chtěl vědět jak Smazat projeté trasy (když je to vlastně poslední cílový bod).
Já odpovídal drimovi....