Mám navigaci Garmin nuvi 1310 Lifetime s mapu Atlas Cz a databází železničních přejezdů.
Stáhnul jsem si zde z POI.cz CZ- Nebezpecna_místa a CZ-Radary_vsechny, k tomu ikony a pomocí POILoader nainstaloval do navigace. Použil jsem doporučenou expresní instalaci. Nebezpečná místa i radary se v mapě zobrazují ikonami, které jsem instaloval, ale při příjezdu k nim se neozve žádný varovný signál. Předpokládal jsem, že při expresní automatické instalaci jsou nastavené nějaké základní vzdálenosti, při kterých se varovný signál zapne a že to není třeba dělat ručně.
V případě železničních přejezdů varovné signály fungují.
Pod nabídkou Doplňky / Uživatelské body zájmu se zobrazují položky:
Kategorie-vše a Nebezpečná místa (s předinstalovanýmí železničními přejezdy) a dále pak CZ-Nebezpecna_mista a CZ-Radary_vsechny
Upozornění na varovné body mám zapnuté, ale je zde pouze jedna položka na výběr a to jsou Uživatelské body zájmu. Někde jsem viděl snímek obrazovky s výběrem Radary, nebezpečná místa, atd..
Soubory s mnou nainstalovanými POI jsou ve složce POI, ale zobrazují se jako:
Nebezpecna mista.gpi a Radary.gpi (názvy, zobrazované navigací jsou ale stejné jak uvedeno výše CZ-Nebezpecná_místa a CZ-Radary_vsechny.
Nyní mé dotazy:
Co je třeba udělat, aby navigace vydávala varovné signály při přiblížení k nainstalovaným POI ?
Je možnost nějak zapínat a vypínat upozornění pro jednotlivé kategorie ?
Je normální, že se při převodu v POILoaderu změní systémový název souboru, například CZ-Radary_vsechny.gpx na Radary.gpi ?
nefungují varovné signály u uživatelských POI
Moderátor: freewall
Re: nuvi 1310 - nefungují varovné signály u uživatelských PO
(1) Je potřeba trochu hledat, někde to tady je.Karel napsal: Nyní mé dotazy:
(1) Co je třeba udělat, aby navigace vydávala varovné signály při přiblížení k nainstalovaným POI ?
(2) Je možnost nějak zapínat a vypínat upozornění pro jednotlivé kategorie ?
(3) Je normální, že se převodem POILoaderu změní název souboru, např. CZ-Radary_vsechny.gpx na Radary.gpi ?
(2) U nüvi 200 je možnost vypnout, nebo zapnout všechny uživatelské body. Kategorie ne.
(3) Ano je to tak. Soubory gpx se změní na: Poi.gpi a následně se mohou přepsat třeba na CZ-Radary.gpi
Naposledy upravil(a) Chip.cz dne 22.9.2011, 7:51, celkem upraveno 1 x.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: aby slušní lidé nedělali nic.“ Edmund Burke.
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: aby slušní lidé nedělali nic.“ Edmund Burke.
Re: nuvi 1310 - nefungují varovné signály u uživatelských PO
Děkuji za informace.
Pokud jde o bod č.1, tak jsem mezitím začal pátrat i na fórech v US a s obavami trochu experimentovat. Zjistil jsem (po otevření v editoru), že zde stažené soubory neobsahují udaj o vzdálenosti od POI, ve které se má upozornění spustit (Proximity). Nainstaloval jsem tedy POI znovu před POI Loader, ale v ručním režimu s údajem o vzdálenosti. Pak už to fungovalo, ale ten zvuk byl tak slabý, že jsem jej skoro neslyšel.
Nakonec jsem si vygeneroval v programu Audacity vlastní zvuky a pod shodným názvem se souborem .GPI jsem to nakopíroval do navigace.
Teď už to funguje.
Pokud jde o bod č.1, tak jsem mezitím začal pátrat i na fórech v US a s obavami trochu experimentovat. Zjistil jsem (po otevření v editoru), že zde stažené soubory neobsahují udaj o vzdálenosti od POI, ve které se má upozornění spustit (Proximity). Nainstaloval jsem tedy POI znovu před POI Loader, ale v ručním režimu s údajem o vzdálenosti. Pak už to fungovalo, ale ten zvuk byl tak slabý, že jsem jej skoro neslyšel.
Nakonec jsem si vygeneroval v programu Audacity vlastní zvuky a pod shodným názvem se souborem .GPI jsem to nakopíroval do navigace.
Teď už to funguje.
-
garmin 2495LMT
Ahoj, nedávno jsem zakoupil již zmíněnou navigaci 2495 a mám problém dostat do navigace přes poi loader body poi se zvukovým (vlastním) upozorněním! Vše jsem podle zmíněných návodů už skusil, avšak bez významů je zajímavé, že v případě mp3 - podle výsledné velikosti souboru gpi vše jde jen je navigace nebere !? Nevím už co s tím a štvě mě to ! .-) Jinak poi loader mám 2.41 novější (aktuální 2.71) mi bohužel nejde nainstalovat, hází mi to chybu nekompatibilní systém! mám win XP sP2 takže by to mělo normálně jít pokud někdo poradí, kde by mohlo být co špatně budu rád ! Díky !
-
Re: nefungují varovné signály u uživatelských POI
tak pokud to někomu pomůže dnes jsem problém vyřešil ! zkusil jsem si v práci nainstalovat nejnovější poi loader tam mi bez problému šel! pak jsem si našel jeho nainstalované složky a celou složku garmin včetně podsložek zabalil a poslal si to na emajl domů ! tady zkusil rozbalit a ejhle ač instalace nešla nejnovější poi loader2.71 běží a co víc už umí i soubory wav! (ale podle toho že místo aby se cílový soubor zvětšil a celou velikost wav tak nabyl tak o polovinu tzn že poi loader už jakousi kompresi dělá i z wav ! ) ale co hlavně že mi to valí !!! aleluja!!!