freewall píše: Přesto si myslím, že by měl být Atlas detailnější než Navigator - Navigator je třeba slabší ve východních Čechách (aspoň jsem to někde četl)
Souhlasím - mám Atlas 7NT - tedy pravděpodobně to "nejnovější" co je k mání ... je tam vidět na první pohled více podrobností než v CN2008.
ALE co je to platné - Atlas mně vodí po naprosto nesmyslných cestách - tam kde jsem si naprosto jist, že je třeba jet rovně a následně doprava mně Atlas vede doleva a následně po objetí několika bloků teprve na tu správnou ulici - zajížďka v řádu stovek metrů.... Někde na fóru se rovněž řešil Atlas a naplánovaná cesta z Prahy 10 na Prahu 6 zajížďkou po D5 přes Loděnice (cesta místo cca 10 km se protáhne na 60 km) a podobně.
Neumím posoudit, jak je to ve východních částech republiky, kde je CN prý "slabší"- tam jsem s Garminem ještě nebyl, ale v Praze a části středních Čech, kde se normálně pohybuji má Atlas občas docela zásadní problém. Docela mně to překvapilo, protože jsem se domníval, že mapa domácí výroby bude podrobnější, přesnější a aktuálnější - bohužel zatím ten pocit nemám (i když mé zkušenosti jsou zatím pouze krátkodobé...).
Příklad: Trasa z ulice "Jelení" na křižovatku "Patočkova"/"Střešovická" v Praze - (Nastavení Rychlejší čas, auto)
optimální trasa je dle mého "Jelení" - doprava "U Brusnice" - doleva "Patočkova" .... konec
Trasa dle navigace "Jelení" - doprava "U Brusnice" - doprava "Milady Horákové" - doleva "Svatovítská" - doleva "Milady Horákové" rovně "Patočkova" .... konec
takže na cca 1 km je další 1 km zajížďka ....
Nechám si poradit, ale něco už chápu...
Garmin Nüvi 760