Smartcomgps, kalibrace map, poi.

Vše týkající se užívání POI, problémy, dotazy, návrhy..
Odpovědět
michal.doubravsky
Kontaktovat uživatele:

Smartcomgps, kalibrace map, poi.

Příspěvek: # 3189Příspěvek michal.doubravsky

Dobrý den. Mám několik problémů, které mi snad pomůžete vyřešit. Chtěl jsem začít používat navigaci pro geocaching, po přečtení různých článků jsem se rozhodl pro Smartcomgps (Nokia 6600+Smartcomgps+LD-3W). První problém je, jak správně skalibrovat v Oziexploreru mapu. Já to dělal tak, že jsem si v ní označil všech 9 bodů, které mi Ozi nabízí a jejich souřadnice si našel na www.mapy.cz. Výsledek byl ale takový, že výsledná poloha na mapě byla tak o 1 km mimo. Oziexplorer mi nabízí pro kalibraci jen stupně a minuty. Jak zadat i vteřiny, aby to bylo přesnější...? Jak vůbec kalibrujete mapu vy?
Další problém mám s POI geocaching. Když je vložím do mapy, tak se v ní ukazují jako názvy. Jak to udělat, aby tam byly jen ikony(nejlépe vlastní) ? A můj poslední problém je následující: Vložím do mapy poi geocaching traditional, pak chci vložit např poi geocaching mystery a traditional zmizí. Díky za vaše odpovědi
ivanm

Re: Smartcomgps, kalibrace map, poi.

Příspěvek: # 3192Příspěvek ivanm

***Rozdil 1 km muze byt zpusoben pouzitim ruznych mapovych datumu, treba S-42 vs. WGS-84.

*** v Ozim mas v nastaveni moznost zmenit zobrazeni pouze ve:
stupnich
stupne, minuty
stupne, minuty, vteriny

tak si nastav to posledni.

Ale pokud ta mapa ma male rozliseni -na 1 pixel pripadne treba 50 metru, tak stejne presneji, nez na ten 1 px nezkalibrujes.

Tohle se nekolikrat resilo na www.ce4you.cz
michal.doubravsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 3201Příspěvek michal.doubravsky

Mapy jsou v rozlišení 3401x2338 a v měřitku 1:50 000. Datum používám WGS-84. Tu možnost nastavení na stupně, minuty, vteřiny jsem nenašel. :oops:
ivanm

Příspěvek: # 3205Příspěvek ivanm

ozi

file
configuration
maps
lat/long display

tim se nastavi zobrazeni pro vsechny fce. vcetne kalibrace.

jestli je zdrojova mapa v s-42 a ozi ve wgs-84, to by mohl byt problem, ale vestsinou to neni 1km, ale zhruba 120m. Co je to konkretne za mapu? Shocart? Ty jsou v s-42, ted se v OZI musi nastavit map datum Pulkovo 1942
michal.doubravsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 3232Příspěvek michal.doubravsky

Ten kilometr je jen můj odhad. Jsou to mapy Shocart. Díky, vyzkouším to.
ivanm

Příspěvek: # 3239Příspěvek ivanm

na 95% se to vyresi pomoci :

map datum Pulkovo 1942
Odpovědět