Ano, stalo se mi to ... cestou z Kladna na Karlštějn se mě iGO8 snažilo poslat po (téměř neznatelné) polní cestě podél kolejí.ClonyXXL píše:To snad jako chcete říct, že IGO vás vodí špatně? Mě se to ještě nestalo.
Věřím že by to bylo kratší, ale opravdu s traktorem nejezdím
Já bych řekl že je to hlavně otázka kvality mapových podkladů a ve dále jejich zpracování pro konkrétní navigaci.ClonyXXL píše: Ba naopak bych řekl, že ještě do nedávna bylo vodění po polních cestičkách právě doménou Navigonu. Až v 7210 a snad i 8110 se KONEČNĚ objevila volba "vyhýbat se místním a účelovým komunikacím".
Navigaci po nezpevněných cestách mám v iGO8 samozřejmě vypnutou, ale tahle polňačka byla evidentně špatně zatříděná.
Ano, NavTEQ mapy mají pro ČR o hodně podrobnější silniční síť, ale špatně kategorizované silnice a další chyby.ClonyXXL píše:Jinak bych řekl, že asi před dvěma měsíci jsem testoval všechny typy navigací a jedině IGO mělo vůbec v mapě UŽ zanesený obchvat Kroměříže a dálnici na Stříbrnice. Ostatní úplně všechny tam měly jen políčko, a ještě k tomu neorané.
Záleží na mapových podkladech. iGO 8.3 jsou teď aktualizace map, tentokrát jsou na podkladech TeleATLAS.ClonyXXL píše: Za další je IGO podle mě jediné, které na dálnicích okolo Olomouce taky ukazuje jízdní pruhy a sjížďáky z dálnice včetně popisků. (opravte mě pokud se něco změnilo, a dejte důkazy). Navigon tak možná v Praze.
A v tu chvíli se iGO8 dostává na stejné podklady jako třeba TomTom ... a třeba R6 u Prahy tam zase není ...
Mapy pro iGO 8.3.x (ČR, SR) :
==========================
2008.07 - "první" mapy pro verzi 8.3, TeleATLAS, velikost ČR 14.5 MB, SR 7.2 MB
2008.Q3 - "druhé" mapy pro verzi 8.3, NavTEQ, velikost ČR 27.5 MB, SR 11.0 MB
2008.10 - "třetí" mapy pro verzi 8.3, TeleATLAS, velikost ČR 15.5 MB, SR 7.3 MB
Už jenom porovnáním velikosti ČR map třeba 2008.Q3 a 2008.10 je zřejmé že NavTEQ mapy mohou být až 2x podrobnější.
To je ale taky 2x vetší šance na to že nějaká "pseudo-silnice" bude špatně zatříděná jako zpevněná a navi po ní bude vodit.
Osobně jsem se - z důvodu absence úseku R6 mezi Prahou a Pavlovem v mapě 2008.10 - rozhodl zůstat u 2008.Q3.